Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Έλον Μασκ: «Θα τα πούμε στο δικαστήριο» προειδοποίησε πρώην εργαζόμενη της Twitter – «Η απόλυσή μου ήταν θέμα διακρίσεων» είπε η έξι μηνών έγκυος

Η Σίναν Λου θεωρεί ότι ήταν επιτηδευμένη κίνηση η απόλυσή της από την εταιρεία της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, αφού ήταν πιο αποδοτική από άντρες συναδέλφους της που παρέμειναν

Το ποτάμι χωρίς γυρισμό, όχι πως φαίνεται να τον νοιάζει ιδιαιτέρως, διέβη ο Έλον Μασκ ύστερα από τις μαζικές απολύσεις που έκανε άμα τη αναλήψει της Twitter, εταιρείας στην οποία, πλέον, είναι το απόλυτο αφεντικό. Η μαζική φυγή με… ηλεκτρονικό ειδοποιητήριο και ανωνύμως έριξε λάδι στη φωτιά, με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι, οι οποίοι, πάντως, θα πληρώνονται ως τον Φεβρουάριο του 2023 από την εταιρεία χωρίς να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα της, να προσφύγουν της απόφασης. Μάλιστα, ανάμεσα στους απολυμένους ήταν τουλάχιστον δύο έγκυοι. 

Η Σίναν Λου, επί παραδέιγματι. «Θα τα πούμε στο δικαστήριο», δηλώνει, ως πρώην εργαζόμενη στην Twitter που απολύθηκε από όταν ανέλαβε ο Έλον Μασκ, η οποία είναι και 6 μηνών έγκυος και καταγγέλλει λόγους «διακρίσεων».

Εργαζόταν ως μάνατζερ επιστημονικών δεδομένων και ήταν ανάμεσα στους χιλιάδες που απολύθηκαν την περασμένη Παρασκευή, μερικούς από τους οποίους ο Έλον Μασκ καλεί ξανά πίσω στη δουλειά.

Sheenan_Lu

«Προφανώς υπάρχει θέμα διακρίσεων εδώ και θα δώσω τη μάχη μου», γράφει στους υπόλοιπους λογαριασμούς της στα social media η Σίναν Λου, αφού το twitter εξαφάνισε το λογαριασμό της και -προφανώς- όλες τις αναρτήσεις της στην πλατφόρμα.

«Το ταξίδι μου στην Twitter έλαβε τέλος. Απολύθηκα ενώ είμαι 6 μηνών έγκυος. Ήταν απόλαυση να δουλεύω με όλους εσάς και είμαι ευγνώμων που ήμουν σε αυτό το ταξίδι με αυτήν την ομάδα. Προφανώς υπάρχει θέμα διακρίσεων εδώ και θα δώσω τη μάχη μου. Η δουλειά μου είχε αποτελέσματα και ξέρω ότι άλλοι άντρες μάνατζερ, που δεν είχαν τη δική μου αποτελεσματικότητα, επιλέχθηκαν να μείνουν. Θα τα πούμε στο δικαστήριο» έγραψε η Λου.

Μάλιστα, η «Daily Mail» αναφέρει ότι δεν είναι η μόνη εγκυμονούσα που απολύθηκε, καθώς το ίδιο έγινε στα γραφεία του Σαν Φρανσίσκο με την 8 μηνών έγκυο, Ρέιτσελ Μπον.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ελον Μασκ απέδωσε τις απολύσεις στη «χασούρα» 4 εκατ. δολαρίων την ημέρα, που είχε, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, η εταιρεία.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου