Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Έμμα Τόμσον: Άφωνη στην έκπληξη του BBC με ένα χαμένο γράμμα από τον εκλιπόντα πατέρα της (Βίντεο)

Η σπουδαία ηθοποίος έμεινε εμβρόντητη και σαφώς συγκλονισμένη από τα συναισθήματα, έβγαλε τα γυαλιά της και σκούπισε ένα δάκρυ

Στο γράμμα, ο πατέρας της Έμμα, που μόλις είχε επιστρέψει από τον πόλεμο, ζητούσε να περάσει από οντισιόν στο BBC για μια ευκαιρία να εργαστεί στην εταιρεία.

Η ηθοποιός μοιράστηκε μια συγκινητική στιγμή με τους ακροατές της εκπομπής The One Show του BBC, αφού έμεινε έκπληκτη από ένα γράμμα που έγραψε ο μακαρίτης ο πατέρας της στο BBC και το οποίο είχε χαθεί για πολλά χρόνια. Ο πατέρας της, Έρικ Τόμσον, είχε μια επιτυχημένη καριέρα, γνωστή από την παρουσίαση της παιδικής τηλεοπτικής εκπομπής της δεκαετίας του 1960 «Play School» και την αφήγηση του παιδικού προγράμματος «The Magic Roundabout».

Η Έμμα, λοιπόν, προωθούσε την επόμενη ταινία της «Matilda: The Musical» στο The One Show, όταν οι δύο παρουσιαστές της έδωσαν ένα γράμμα από τον πατέρα της, ο οποίος ζητούσε να περάσει από οντισιόν στο BBC. Ο ένας παρουσιαστής υπενθύμισε στην Έμμα ότι την είχαν προειδοποιήσει ότι θα της έκαναν έκπληξη, λίγο πριν αποκαλύψει αυτό που είχαν σχεδιάσει για την ηθοποιό.

Όπως εξήγησε ο παρουσιαστής ο πατέρας της Έμμα, που μόλις είχε επιστρέψει από τον πόλεμο, ζήτησε με επιστολή να περάσει από οντισιόν στο BBC ώστε να του δοθεί η ευκαιρία να εργαστεί εκεί.  «Υπάρχει αυτό το γράμμα από τον πατέρα σου προς το BBC. Λέει λοιπόν ότι μόλις έφυγε από το στρατό και ότι τον συμβούλεψαν να γράψει ένα γράμμα για να ζητήσει μια οντισιόν στο κανάλι. Και θα σου πω τι γράφει, λέει λοιπόν: «Δεν έχω ραδιοτηλεοπτική εμπειρία, εκτός από μια ακρόαση στο Μπέρμιγχαμ πριν από μερικά χρόνια, αλλά έχω εμπειρία στη σκηνή, τόσο ερασιτεχνική όσο και στο ρεπερτόριο»».

Photo: YouTube

Την επιστολή συνόδευε, επίσης, μια έκθεση ακρόασης που είχαν γράψει οι παραγωγοί του BBC, καθώς και φωτογραφίες του πατέρα της, Έρικ, όταν ήταν νεότερος. Η άλλη παρουσιάστρια παρέδωσε την επιστολή και ό,τι τη συνόδευε στην εμφανώς σοκαρισμένη Έμμα και συνέχισε: «Και τα καλά νέα είναι ότι όντως πήρε την οντισιόν, τρία χρόνια αργότερα. Οι παραγωγοί έγραψαν μια θετική έκθεση γι’ αυτόν, την οποία μπορείς να ρίξεις μια ματιά τώρα, είναι υπέροχο, έτσι δεν είναι; Και μπορείς να δεις εκεί, σημείωσαν ότι είχε «μια ήρεμη γοητεία και μια λάμψη και μια προφανή αίσθηση του χιούμορ»».

Διαβάζοντας ξανά το ρεπορτάζ του BBC, η Έμμα έμεινε εμβρόντητη και σαφώς συγκλονισμένη από τα συναισθήματα, έβγαλε τα γυαλιά της και σκούπισε ένα δάκρυ. Είπε, κρατώντας τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του αγαπημένου της πατέρα: «Δείτε τον! Ήταν μοναδικός πραγματικά!» Και πρόσθεσε, συγκινημένη και με την καρδιά της γεμάτη συναισθήματα από τη χειρονομία του BBC: «Η μητέρα μου, που είναι 90 ετών, το βλέπει αυτό! Μαμά, κοίτα!»

Πριν ενταχθεί στην θεατρική εταιρεία Old Vic το 1952, ο Έρικ ήταν εκπαιδευμένος ηθοποιός που έγραφε επίσης θεατρικά έργα και σκηνοθετούσε παραγωγές. Η διασκευή του έργου του «The Magic Roundabout» από την πρωτότυπη γαλλική εκδοχή «Le Manege Enchante» του απέφερε πολλούς επαίνους και τον οδήγησε στο να γίνει πολύ γνωστός. Τα πλάνα του γαλλικού προγράμματος stop motion animation χρησιμοποιήθηκαν στην αγγλική εκδοχή, την οποία το BBC πρόβαλε από το 1965 έως το 1977, αλλά με νέα σενάρια και χαρακτήρες.

Ο Έρικ πέθανε το 1982 σε ηλικία 53 ετών μετά από ξαφνική καρδιακή προσβολή. «Δεν είχαν πολλά χρήματα όταν ήταν μικρός, οπότε είχε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια» μοιράστηκε η Τόμσον. Είπε ότι ο θάνατος του πατέρα της την επηρέασε πραγματικά: «Μεγάλωσα σε μια απίστευτα ευτυχισμένη οικογένεια, αλλά είχε πληγεί από αυτό το αγιάτρευτο τραύμα».

«Η οικογένεια είναι το κέντρο των πάντων για μένα» δήλωσε η ηθοποιός στην εφημερίδα Guardian το 2010. «Αλλά η οικογένεια έχει να κάνει με τη σύνδεση, όχι απαραίτητα με τους δεσμούς αίματος. Έχει να κάνει με την εκτεταμένη οικογένεια – και την επιλογή της οικογένειας».

Δείτε το βίντεο

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00