Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Απίστευτο: Η Ινδιάνα που αρνήθηκε το Όσκαρ για τον Μάρλον Μπράντο ήταν… Μεξικανή – Η σοκαριστική αποκάλυψη μετά θάνατον

Η Σαχίν Λιτλφέδερ, που έζησε σαν Ινδιάνα από τη δεκαετία του ’60, φέρεται να ήταν Μεξικανή, σύμφωνα με τις δηλώσεις των αδελφών της στη «San Francisco Chronichle»

Ο τίτλος του κειμένου που η εφημερίδα των ΗΠΑ, «San Francisco Chronicle» δημοσίευσε στις 22 Οκτωβρίου και επεξεργάστηκε στις 10:42 το πρωί της 24ης Οκτωβρίου του 2022, είναι αφοπλιστικός: «Η Σαχίν Λιτλφέδερ ήταν Σύμβολο των Ιθαγενών Αμερικανών . Οι αδελφές της λένε πως ήταν μια εθνική απάτη»

Είναι απίστευτο να σκέφτεται κάποιος πως για σχεδόν 50 χρόνια, δηλαδή από τις 27 Μαρτίου του 1973, που συστήθηκε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο στο Χόλιγουντ, η Σαχίν Λιτλφέδερ, που έμεινε στην Ιστορία ως η «Ινδιάνα που ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το Όσκαρ του Μάρλον Μπράντο», ήταν απλώς Μεξικανή.

Τότε, στο «Dorothy Chandler Pavillon» του Λος Άντζελες, η Σαχίν Λιτλφέδερ είχε αρνηθεί εκ μέρους του Μπράντο το Όσκαρ που είχε κερδίσει για τον «Νονό» και είχε βγάλει ένα λόγο που επέφερε αποδοκιμασίες. «Εκπροσωπώ τον Μάρλον Μπράντο απόψε και μου ζήτησε να σας πω ότι είναι ευγνώμων, αλλά λυπάται που δεν μπορεί να παραλάβει αυτό το γενναιόδωρο βραβείο. Και η αιτία δεν είναι είναι άλλη από τη συμπεριφορά της βιομηχανίας του κινηματογράφου στους Αμερικανούς Ινδιάνους», είχε πει στη σκηνή των Όσκαρ.

Δεν πέρασε ένας μήνας από το θάνατό της, στις 2 Οκτωβρίου, και η Σαχίν, που είχε πολλάκις τιμηθεί για τον ακτιβισμό της, αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν Ινδιάνα. Μάλιστα, αυτό έκαναν οι βιολογικές αδελφές της!

Οι Ροζαλίντ Κρους και Τρούντι Ορλάντι μίλησαν στην εφημερίδα «San Francisco Chronicle» και δήλωσαν πως «όλα αυτά είναι ένα ψέμα που προσβάλλει την οικογένειά μας».


«Είναι ψέμα. Ο πατέρας μας ήταν Ινδιάνος, αλλά η οικογένειά μας κατάγεται από το Μεξικό. Ο πατέρας μας γεννήθηκε στο Όξναρντ. Ήταν μια απάτη κι αποτελεί προσβολή για την κληρονομιά των Ιθαγενών, αλλά προσβάλει επίσης τους γονείς μας», είπε η Ορλάντι.

Στη συνέχεια, τόνισε πως την περίοδο που ξεκινούσε την καριέρα της η αδελφή της, «είχε μεγαλύτερο πρεστίζ να δηλώνει κανείς Ινδιάνος, παρά ισπανικής καταγωγής».

Η δημοσιογράφος του άρθρου, Ζακλίν Κίλερ, αναφέρει ότι η Λιτλφέδερ ξεκίνησε να ισχυρίζεται πως είναι Ιθαγενής Αμερικανίδα της φυλής White Mountain Apache, λίγο μετά τις σπουδές της στα τέλη της δεκαετίας του ’60, όταν δηλαδή ξεκινούσε την καριέρα της ως ηθοποιός και μοντέλο.

Καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής της υποστήριζε πως μεγάλωσε με τη λευκή μητέρα της και τον Ινδιάνο πατέρα της σε μια καλύβα στην πόλη Σαλίνας στην Καλιφόρνια. Μάλιστα, είχε περιγράψει τον πατέρα της ως «έναν σκληρό Απάτσι αλκοολικό», ο οποίος προκαλούσε φόβο σε ολόκληρη την οικογένειά της.

Οι αδελφές της, ωστόσο, περιγράφουν μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. «Ο πατέρας μας ήταν κωφός, είχε χάσει την ακοή του σε ηλικία 9 ετών από μηνιγγίτιδα. Είχε γεννηθεί φτωχός. Ο πατέρας του ήταν αλκοολικός και τον χτυπούσε, οπότε τον μετέφεραν σε ανάδοχες οικογένειες. Η αδελφή μας απλώς δανείστηκε την ιστορία του, εκείνος δεν έπινε ποτέ», εξήγησαν.

Όπως είπαν κλείνοντας, ο λόγος που αποφάσισαν να πουν την αλήθεια, λίγο μετά τον θάνατο της αδερφής τους ήταν για να αποκαταστήσουν τη μνήμη των γονιών τους, οι οποίοι ήταν δύο άνθρωποι σκληρά εργαζόμενοι και τίμιοι.

Τέλος, η Ορλάντι δήλωσε: «Η Σαχίν δεν ήθελε να είναι Μεξικάνα. Οπότε, βγάζει κάποιο νόημα που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της υποκρινόμενη κάποια άλλη. Αυτό που περιγράφει καλύτερα την αδερφή μου είναι η φράση: “Δημιούργησε μια φαντασία, έζησε και πέθανε μέσα σε αυτή”».

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου