Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Πώς ο Eminem ξεπέρασε το τραγικό παρελθόν του και άλλαξε τη ζωή του – «Η νορμάλ ζωή είναι βαρετή»

Ο αμφιλεγόμενος ράπερ Eminem είναι μια από τις πιο σεβαστές δυνάμεις της μουσικής, ακόμα κι αν συχνά προκαλεί ανασήκωμα των φρυδιών. Πρώτη φορά έγινε διάσημος στα μέσα της δεκαετίας του ’90, και παρόλο που η καριέρα του γνώρισε πολλά σκαμπανεβάσματα, πάντα κατάφερνε να βγαίνει στον αφρό των ημερών

Ακόμη πιο εντυπωσιακό από το γεγονός ότι ο Eminem κατάφερε να διατηρήσει μια καριέρα δεκαετιών είναι ο απόλυτος αριθμός των εμποδίων που έχει ξεπεράσει ο ράπερ στη ζωή του.

Γεννημένος το 1972 με το όνομα Marshall Bruce Mathers, ο νεαρός Eminem δεν είχε πολλές επαφές με τον πατέρα του, ο οποίος είχε αφήσει την οικογενειακή εστία όταν αυτός ήταν πολύ μικρός. Το μπούλινγκ ήταν μία καθημερινότητα που υφίστατο στο σχολείο, και όταν ήταν μόλις εννέα ετών, ξυλοκοπήθηκε τόσο άσχημα από έναν νταή του σχολείου που κατέληξε να περάσει μια εβδομάδα σε κώμα.

Χρόνια αργότερα, ο Eminem μίλησε ανοιχτά για τον εκφοβισμό και το πώς τον επηρέασε αργότερα στη ζωή του. Μιλώντας στον δημοσιογράφο Άντερσον Κούπερ, ο Eminem παραδέχτηκε ότι «τον έδερναν στις τουαλέτες, στους διαδρόμους, τον έσπρωχναν στα ντουλάπια» και επειδή η μητέρα του μετακόμιζε συχνά όταν ήταν μικρός, έπρεπε συνεχώς να αντιμετωπίζει το γεγονός ότι ήταν το νέο παιδί στην τάξη.

Αυτό που βοήθησε τον νεαρό άνδρα να ξεπεράσει αυτή την περίοδο της ζωής του αποδείχθηκε κάτι που κανείς δεν περίμενε – η ραπ. Ο Eminem δήλωσε ότι ήταν το ραπ που τον βοήθησε να αρχίσει να κερδίζει λίγο σεβασμό. Για τους λόγους αυτούς, ο Eminem έχει γίνει ήρωας για πολλούς που έχουν βιώσει εκφοβισμό ή δυσκολίες στη ζωή τους.

Photo: Wikimedia Commons

Το δράμα της σχέσης του Eminem

Παρόλο που βρήκε κάποια διέξοδο στη μουσική του, η ζωή δεν έγινε ευκολότερη για αυτόν, εκείνα τα πρώτα χρόνια. Όταν ήταν μόλις δεκαπέντε ετών, γνώρισε την Κιμ Σκοτ. Οι δυο τους ξεκίνησαν μια σχέση που θα γινόταν θρυλική στον κόσμο του χιπ-χοπ.

Άρχισαν να συγκατοικούν ενώ ήταν ακόμα στο λύκειο και το 1995, η Σκοτ έμεινε έγκυος στην κόρη του ζευγαριού, Χέιλι Τζειντ Μάδερς. Αν και σύμφωνα με πληροφορίες ο Eminem είχε τις καλύτερες προθέσεις για τη νεαρή οικογένειά του, οι δύσκολες στιγμές και η απελπιστική κατάσταση στην οποία βρέθηκαν, ζώντας σε διάφορα άθλια διαμερίσματα με ελάχιστα χρήματα, κατέληξαν να οδηγήσουν το ζευγάρι σε χωρισμό και στη συνέχεια να ξανασμίξουν και να ξαναχωρίσουν, επαναλαμβάνοντας τον απελπισμένο κύκλο πολλές φορές.

Ξεσπάθωσε για τη σχέση του με τη Σκοτ σε πολλά τραγούδια του, ακόμη και για την υποθετική δολοφονία της, την οποία ως γνωστόν ραπάρει μέσα από το τραγούδι «Kim». Παντρεύτηκαν το 1999, αλλά χώρισαν μόλις δύο χρόνια αργότερα. Ο Eminem και η Σκοτ συμφιλιώθηκαν μετά τον χωρισμό και παντρεύτηκαν ξανά το 2006, για να χωρίσουν και πάλι λίγο καιρό αργότερα.

Η σχέση τους και η άνοδος του Eminem σε παγκόσμια φήμη ενέπνευσαν την επιτυχημένη ταινία του, 8 Mile.

Η ευμετάβλητη σχέση του Eminem και της Κιμ είναι μια από τις λαϊκές παραδόσεις της ραπ μουσικής – ο αμφιλεγόμενος ράπερ έχει συχνά ρίξει λεκτικές βολές στην on-off ερωμένη του κατά τη διάρκεια της δισκογραφικής του καριέρας – ραπάρει για τη δολοφονία της όπως λέγαμε και πριν, τη χρήση ναρκωτικών και την απιστία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές τις μέρες, οι δυο τους διατηρούν μια εγκάρδια φιλία, αλλά τα χρόνια του δράματος σίγουρα προκάλεσαν τραύμα και άγχος και στους δύο.

Δεν είναι διόλου ασύνδετο το γεγονός ότι η Κιμ νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο μετά από απόπειρα αυτοκτονίας στις 30 Ιουλίου του 2021.

Η αστυνομία και οι εργαζόμενοι στα επείγοντα περιστατικά ανταποκρίθηκαν σε κλήση για ένα άτομο με τάσεις αυτοκτονίας στο σπίτι της 46χρονης τότε Κιμ στο Μίτσιγκαν, με την Κιμ να παλεύει με τους νοσοκόμους μιας και ήταν τόσο «μαχητική και βίαιη» που οι γιατροί δεν μπορούσαν να την συγκρατήσουν. Η Κιμ ήταν κομμένη, με «αρκετές μικρές αμυχές στο πίσω μέρος του ποδιού της».

Ο Eminem έχει υιοθετήσει επίσης την άλλη κόρη της Κιμ, Γουίτνι, 18 ετών, από προηγούμενη σχέση, και την κόρη Αλένα, 27 ετών, της αείμνηστης δίδυμης αδελφής της Κιμ.

Πώς είναι ο Eminem τώρα;

O Eminem είχε πολλές συγκρούσεις με το νόμο, πέρα από όλα τα άλλα προβλήματα. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, η ίδια του η μητέρα τον μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμιση και έχει συλληφθεί πολλές φορές. Ο Eminem έχει επίσης παλέψει με τον εθισμό στα ναρκωτικά και στις αρχές της καριέρας του, ήταν εθισμένος σε συνταγογραφούμενα χάπια όπως το Vicodin.

Πλέον ο Eminem δηλώνει νηφάλιος και εργάζεται σκληρά πάνω στη μουσική του. Θεωρεί τον εαυτό του κερδισμένο μιας και αποτελεί ένα είδωλο του χιπ-χοπ αλλά και μία από τις πραγματικά θρυλικές πολιτιστικές επιρροές του αιώνα. Ίσως το μελανό σημείο του να παραμένει η σχέση του με την 26χρονη κόρη του, η οποία το 2021 ξεκαθάρισε ότι δε θέλει να χαθεί μέσα στη φήμη του πατέρα της.

Εξήγησε γιατί ενοχλούνταν όταν την ρωτούσαν για τη σχέση τους μιλώντας σε ένα επεισόδιο «Ask Me Anything» του podcast της. «Με ενοχλεί όταν με ρωτάνε για τον μπαμπά μου» δήλωσε η Χέιλι στο podcast της Just a Little Shady (με ξεκάθαρη αναφορά στην σούπερ επιτυχία του Eminem).

«Και υπάρχουν ορισμένα πράγματα τα οποία μπορώ να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι είναι απλά ειλικρινά περίεργοι, όπως θα ήταν ο καθένας όταν έχεις μεγαλώσει κατά κάποιο τρόπο στο προσκήνιο, έστω και κατά το ήμισυ. Μόλις ωστόσο περάσει αυτό το σημείο λέω: «Είμαι κι εγώ άνθρωπος»».

Πρόσθεσε ότι έχει περισσότερα να προσφέρει από το να είναι απλά η κόρη του Eminem. «Ας προχωρήσουμε» κατέληξε.

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου