Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Δίκη Φιλιππίδη: Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των Μακρυπούλια, Σχίζα και Χαλκιά (Βίντεο)

Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για τις καταθέσεις της Ζέτας Μακρυπούλια, της Ράνιας Σχίζα και του Τάσου Χαλκιά, για τη δίκη του ηθοποιού.

Οι Τάσος Χαλκιάς, Ζέτα Μακρυπούλια και Ράνια Σχίζα κατέθεσαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Οι τρεις ηθοποιοί είχαν κληθεί ως μάρτυρες στο πλαίσιο της διερεύνησης της πρώτης καταγγελίας για βιασμό στο θέατρο ΗΒΗ το 2008.

Τότε, ο Πέτρος Φιλιππίδης σκηνοθετούσε την παράσταση «Στις Κουζίνες», όπου πρωταγωνιστούσαν οι ηθοποιοί που κλήθηκαν να καταθέσουν, εάν είχαν αντιληφθεί κάτι περίεργο μεταξύ του κατηγορούμενου και της καταγγέλλουσας, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης .

Ο κ. Δημητρακόπουλος μίλησε για τις καταθέσεις και για το τι μέλλει γενέσθαι στην υπόθεση.

«Η ακροαματική διαδικασία δεν τελείωσε, τελείωσε η εξέταση των μαρτύρων που ήταν στο κατηγορητήριο. Θα αναγνωστούν τα έγγραφα και θα καταθέσουν και άλλοι μάρτυρες και από εμάς και από την πλευρά της καταγγέλλουσας. Δεν είμαι σκληρός με τους ανθρώπους. Εκεί που ήμουν αυστηρός ήταν με την πρώτη καταγγέλλουσα, έχει πει ότι υπέστη δύο τετελεσμένους βιασμούς. Αυτή η κατηγορία στέρησε την ελευθερία του Φιλιππίδη για έναν χρόνο. Αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει μία φόρτιση, γιατί είμαστε και φίλοι. Όταν ο Πέτρος Φιλιππίδης κρατήθηκε προσωρινά επειδή η συγκεκριμένη εγκαλούσα πήγε και είπε ότι «στο θέατρο Ήβη το 2008, με πήρε τηλέφωνο η κ. Κωτσοβούλου και μου είπε “σας θέλει ο κ. Φιλιππίδης για έναν ρόλο στην παράσταση «Κουζίνες»”. Είπε ότι πήγε ανυποψίαστη και ότι κατά τη διάρκεια των προβών με βίασε ο Πέτρος Φιλιππίδης. Και ότι ο βιασμός έγινε με μία χειρονομία κατά τη διάρκεια της διακοπής των προβών. Το δικαστήριο θέλησε να καλέσει την κ. Κωτσοβούλου, που είναι τεράστια ηθοποιός, και κάλεσε και συγχρόνως και τους συντελεστές της παράστασης, αυτούς που κατέθεσαν», ανέφερε αρχικά.

«Η καταγγέλλουσα είπε ψέματα και αυτό απεδείχθη από την ακροαματική διαδικασία»

«Πήρε τηλέφωνο τους εν λόγω ηθοποιούς για να καταθέσουν στο δικαστήριο για το εάν έγινε ο βιασμός με την χειρονομία και για να ρωτήσει και τον κ. Χαλκιά και την κ. Μακρυπούλια, γιατί την ενέπλεξε και αυτή λέγοντας ότι μετά τον βιασμό συναντήθηκαν στην τουαλέτα και της είπε η Μακρυπούλια “α εσύ είσαι που θα μπεις στο team με τον έξτρα ρόλο;”, ενώ οι ρόλοι ήταν 6», συμπλήρωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Ρωτά το δικαστήριο για το περιστατικό και απάντησε « όχι δεν έγινε ποτέ αυτό το περιστατικό, δεν θυμάμαι κάτι». Με ευγένεια είπαν ότι δεν έχει γίνει το περιστατικό. Δεν υπήρχε καμία δυνατότητα να παίξει 7ο άτομο στην παράσταση για κανέναν ρόλο. Είπε μάλιστα ότι δεν γνωρίζει την καταγγέλλουσα και ότι δεν υπήρχε θέμα 7ου ρόλου. Η κ. Κωτσοβούλου είπε ότι δεν πήρε κανέναν ηθοποιό για να της δώσει ρόλο. Ξέχασε και η κ. Κωτσοβούλου ότι πήρε τηλέφωνο την καταγγέλλουσα. Έχει χτιστεί η κατηγορία από ένα ψευδές σενάριο», συνέχισε.

«Πάνω σε αδίστακτα ψέματα στηρίχθηκε μία κατηγορία και στέρησε την ελευθερία ενός ανθρώπου. Το ότι είπε ψέματα, απεδείχθη από την ακροαματική διαδικασία. Ο λόγος που δεν στήριξαν οι ηθοποιοί τον Φιλιππίδη είναι οι όποιος αποπειράθηκε να πει έναν καλό λόγο για εκείνον, διαπομπεύθηκε δημόσια. Μιλάμε για την πρώτη κατηγορία. Σε αυτή την ιστορία δεν εμπλέκεται μόνο η καταγγέλλουσα, αλλά και άλλοι ηθοποιοί που έχουν κάποια στόχευση», κατέληξε ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00