Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Όταν ο Κόκοτας και ο Βοσκόπουλος τα έβαλαν με τους «νονούς της νύχτας» – Το ξεχωριστό «αντίο» του Κούγια

Οι δύο σταρ της ελληνικής μουσικής σκηνής δικάζονταν για παράνομη οπλοκατοχή

Ο θάνατος του Σταμάτη Κόκοτα έφερε στο μυαλό θύμησες, όχι μόνο της καλλιτεχνικής πορείας του, αλλά και τα κατορθώματα μιας κραταιής γενιάς μέσα στις προηγούμενες δεκαετίες. Για τον πασίγνωστο ποινικολόγο, Αλέξη Κούγια, ο χαμός του Σταμάτη Κόκοτα ήταν ο κρίκος της αλυσίδας που έλειπε από το θυμικό του για να ανασύρει από το μυαλό του και το αρχείο του μία σπάνια φωτογραφία: Ο Σταμάτης Κόκοτας, ο Τόλης Βοσκόπουλος κι αυτός, πριν από 40 χρόνια, στα δικαστήρια σε μία ιστορική στιγμή. Οι δύο σταρ της ελληνικής μουσικής σκηνής δικάζονταν για παράνομη οπλοκατοχή!

 

Αποχαιρετισμός

Με αυτόν το νοσταλγικό τρόπο ο Αλέξης Κούγιας θέλησε να αποχαιρετήσει τους δύο μεγάλους τραγουδιστές, εξιστορώντας το τι είχε συμβεί τότε: «… Από την πρώτη στιγμή που άρχισα να αποκτώ ονοματεπώνυμο στο λειτούργημά μου, με εμπιστεύτηκαν να τους υπερασπιστώ σε πολύ δύσκολες στιγμές της ζωής τους πολύ διάσημοι και ιδιαίτεροι άνθρωποι. Ένας από αυτούς ήταν και ο αείμνηστος Σταμάτης Κόκοτας που με εμπιστεύτηκε παρά τη νεαρή ηλικία μου, όταν μαζί με τον αείμνηστο Τόλη Βοσκόπουλο βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν μια πολύ δύσκολη ποινική κατηγορία. […] Ο αείμνηστος Σταμάτης Κόκοτας ήταν ένας αληθινός άρχοντας, ένας αληθινός μάγκας και ένας αληθινός άντρας που όλα τα αντιμετώπιζε μόνος του και με ευθύτητα, χωρίς να αδικήσει ποτέ κανέναν, για αυτό είχε μόνο φίλους», είπε αρχικά πλέκοντας το εγκώμιο του Κόκοτα, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανέκδοτη συμβουλή του φοβερού Βοσκόπουλου: «Στη μνήμη του δημοσιοποιώ αυτή τη φωτογραφία μπροστά στον αείμνηστο εισαγγελέα Τσεβά, όπου ακόμη θυμάμαι τη στιγμή που η Μαρινέλλα μαζί με τους αδελφούς Τζαβάρα με επέλεξαν ως δικηγόρο τους, το πώς με αντιμετώπισε λόγω του νεαρού της ηλικίας μου ο αείμνηστος Σταμάτης Κόκοτας και το πώς με αντιμετώπισε ο αείμνηστος Βοσκόπουλος, ο οποίος φοβόταν την επαγγελματική ανωριμότητά μου και μου έδωσε τη συμβουλή “να αφήσω μουστάκι, για να φαίνομαι μεγαλύτερος”, γιατί αλλιώς δεν θα με υπολόγιζαν οι Δικαστές. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει και τους δύο».

Το χρονικό της δίκης

Ήταν στις 15 Μαΐου του 1982 όταν οι δύο σπουδαίοι τραγουδιστές συνελήφθησαν για οπλοκατοχή. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα σπίτια τους βρέθηκαν από ένα «μάγκνουμ σπέσιαλ», από τα ισχυρότερα και πιο εντυπωσιακά μοντέλα όπλων χειρός που κατασκευάστηκαν ποτέ. Βεβαίως, οι απολογίες των δύο τραγουδιστών ήταν εκείνες που πυροδότησαν ακόμη πιο ισχυρές «βόμβες» στο λαμπερό τότε κόσμο της νύχτας. Οι δύο τραγουδιστές ισχυρίζονται πως ανά τακτά χρονικά διαστήματα βρίσκονται στο στόχαστρο επικίνδυνων ληστών, αλλά και ανθρώπων που έλεγχαν τον υπόκοσμο της εποχής, γι’ αυτό και είχαν αγοράσει αυτά τα εντυπωσιακά όπλα. «Μετά τα όσα γίνονται εις βάρος μας, κινδυνεύουμε. Γι’ αυτό και οπλοφορούμε», είπαν στον εισαγγελέα οι δύο τραγουδιστές, παρουσία των δικηγόρων Παπατσόρη και Κούγια, ενώ δημοσίευμα της «Απογευματινής» εκείνη την εποχή υπογράμμιζε: «Πριν από ενάμιση χρόνο δυο μασκοφόροι λήστεψαν τον Κόκοτα και του πήραν περίπου 1 εκατομμύριο δραχμές, ενώ τόσο αυτός όσο και ο κύριος Βοσκόπουλος έχουν απειληθεί από “νονούς” της νύχτας και μερικές φορές έχουν υποκύψει σε εκβιασμούς. Ο Βοσκόπουλος είπε ότι αγόρασε το πιστόλι από τον θυρωρό του Κέντρου, όπου τραγουδούσε, Ευάγγελο Πεκτέση, αντί 60.000 δραχμών». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Πεκτέσης κρατούνταν ήδη για τη συμμετοχή του στην «πυρπόληση παραθαλάσσιας ψαροταβέρνας», ενώ πιθανολογούνταν ότι ήταν αναμεμειγμένος και «στις περιπτώσεις πυρπολήσεως κέντρων διασκεδάσεως».

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα On Time.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου