Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Λάνα Ντελ Ρέι: Η ζωή της «διδάσκεται» σε Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκη

Το μάθημα θα εξετάζει τη συνεισφορά της τραγουδίστριας και τραγουδοποιού στην ποπ σκηνή του 21ου αιώνα

Το Ινστιτούτο Κλάιβ Ντέιβις του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, ενέταξε στο πρόγραμμά του μάθημα για τη Λάνα Ντελ Ρέι και πρόκειται να ξεκινήσει να είναι ανοιχτό για τους μαθητές από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι και τις 8 Δεκεμβρίου.

Το μάθημα έχει τίτλό «Θέματα στην ηχογραφημένη μουσική: Λάνα Ντελ Ρέι» και θα διδάσκεται από τη δημοσιογράφο και συγγραφέα, Κάθι Αϊντόλι. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου το μάθημα, θα εξετάζει τη συνεισφορά της τραγουδίστριας-τραγουδοποιού στην ποπ σκηνή του 21ου αιώνα, τη σχέση της με τον φεμινισμό, τις μουσικές της επιρροές και τους καλλιτέχνες που έχει επηρεάσει.

Μία άλλη πτυχή που θα μελετάται είναι και η σύνδεση της Λάνα Ντελ Ρέι με τα κινήματα κοινωνικής δικαιοσύνης, #BlackLlivesMatter, #MeToo και #TimesUp.

LanaDelRey66_2

Η περιγραφή του μαθήματος έχει ως εξής: «Κατά τη διάρκεια οκτώ άλμπουμ που έχουν αναγνωριστεί από τους κριτικούς, η έξι φορές υποψήφια για Grammy καλλιτέχνης εισήγαγε μια θλιβερή, μελαγχολική και μπαρόκ εκδοχή της dream pop, που με τη σειρά της βοήθησε να αλλάξει και να ανακαλυφθεί εκ νέου ο ήχος της mainstream μουσικήςμ μετά το 2010. Με αφορμή της εμπειρίες της η Ντελ Ρέι παρείχε και μια νέα πλατφόρμα σε καλλιτέχνες όλων των φύλωνμ για να δημιουργήσουν «αντι-ποπ» έργα ουσίας».

Μιλώντας με το Variety, η δημοσιογράφος που πρόκιεται να διδάξει το μάθημα είπε: «Με πολλούς τρόπους, αισθάνομαι ότι η Λάνα Ντελ Ρέι είναι ταυτόχρονα ένα σχέδιο και μια ιστορία. Είναι μια περίπλοκη ποπ σταρ που αντηχεί τόσο πολύ στους θαυμαστές της, όχι για το πώς τους κάνει να νιώθουν για αυτήν, αλλά για το πώς τους κάνει να νιώθουν για τον εαυτό τους. Έχει αλλάξει τις παραμέτρους της μπαρόκ, διευρύνοντας τη θεματολογία. Υπάρχουν τόσα πολλά κομμάτια σε αυτό το μωσαϊκό που έχουμε πλέον γνωρίσει ως Λάνα Ντελ Ρέι και αυτό το μάθημα εξετάζει την κάθε διάστασή της»

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου