Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Αντζελίνα Τζολί: Στο κατεστραμμένο από τις πλημμύρες Πακιστάν η ηθοποιός (Βίντεο)

Τουλάχιστον εννέα είναι οι νεκροί από τις μολυσματικές ασθένειες στη χώρα

Στο Πακιστάν βρίσκεται η αγαπημένη ηθοποιός, Αντζελίνα Τζολί, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα. Στην ανακοίνωσή της, η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης (IRC), ανέφερε ότι το ταξίδι της πρέσβειρας του ΟΗΕ αποσκοπεί να επιστήσει τη διεθνή προσοχή στην εξελισσόμενη ανθρωπιστική κρίση της χώρας.

Σημειώνεται ότι οι καταρρακτώδεις βροχές την εποχή των μουσώνων και το λιώσιμο των παγετώνων στο βόρειο Πακιστάν προκάλεσαν τις προηγούμενες μέρες σφοδρές πλημμύρες που έχουν βυθίσει το ένα τρίτο της χώρας κάτω από το νερό και έχουν προκαλέσει τον θάνατο σε περισσότερους από 1.500 ανθρώπους.

Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι μπορεί να χρειαστούν έως και έξι μήνες για να υποχωρήσουν τα νερά των πλημμυρών από τις πληγείσες περιοχές ενώ αυξάνονται οι φόβοι ασθενειών που μεταδίδονται από το νερό, όπως η χολέρα, ελονοσία και ο δάγκειος πυρετός.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί και ζουν στο ύπαιθρο, όντας εκτεθειμένοι σε ασθένειες που οφείλονται στα λιμνάζοντα νερά. Η UNICEF έχει χαρακτηρίσει «πέρα από ζοφερή» την κατάστασή τους.

 

Τουλάχιστον εννέα νεκροί από μολυσματικές ασθένειες

Η κυβέρνηση της επαρχίας Σιντ ανέφερε σε έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ότι εννέα άνθρωποι πέθαναν χθες από γαστρεντερίτιδα, οξεία διάρροια και όπως πιθανολογείται ελονοσία. «Έχουμε φτάσει στα όριά μας», δήλωσε ο Μουανουντίν Σιντίκ, διευθυντής ινστιτούτου επιστημών υγείας στην πόλη Σεχουάν, η οποία περιβάλλεται από τα νερά από τις πλημμύρες, με την ελονοσία και τη διάρροια, όπως πρόσθεσε, να βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Επιπλέον, περισσότεροι από 72.000 ασθενείς έλαβαν ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε αυτοσχέδιες ή κινητές νοσοκομειακές μονάδες, που στήθηκαν σε περιοχές που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες. «Η ελονοσία και η διάρροια είναι εκτός ελέγχου», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου