Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο Γουίλιαμ και ο Χάρι θα συνοδεύσουν το φέρετρο στη διαδρομή προς το Γουεστμίνστερ

Τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στην κεντρική αίθουσα του Γουεστμίνστερ θα συνοδεύσουν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι, οι οποίοι, όπως ανακοινώθηκε, θα βρίσκονται στην πομπή μαζί με τον πατέρα τους, βασιλιά Κάρολο Γ’.

Το φέρετρο της βασίλισσας θα συνοδεύσουν πεζή και τα άλλα τρία παιδιά της, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Άντριου και ο πρίγκιπας Έντουαρντ.

Η Καμίλα και η Κέιτ θα μεταβούν στο Γουεστμίνστερ με αυτοκίνητο, όπως και η Μέγκαν Μαρκλ και η Σόφι, κόμισσα του Ουέσεξ.

Το φέρετρο της βασίλισσας θα τοποθετηθεί στην κεντρική αίθουσα του Γουέστμινστερ για λαϊκό προσκύνημα, μέχρι το πρωί της κηδείας της.

Η πομπή θα αποχωρήσει από το Μπάκιγχαμ στις 14:22 (τοπική ώρα, 16:22 ώρα Ελλάδος). Η σορός της βασίλισσας θα μεταφερθεί στο βρετανικό κοινοβούλιο πάνω σε κιλλίβαντα. Η άφιξη αναμένεται στις 15:00 (τοπική ώρα, 17:00 ώρα Ελλάδος), ενώ θα ακολουθήσει λειτουργία 20 λεπτών από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι.

Υπενθυμίζεται ότι κοινή εμφάνιση του πρίγκιπα Ουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι έγινε το Σάββατο, όταν μαζί με τις συζύγους τους, εμφανίστηκαν έξω από το κάστρο του Ουίνδσορ.

 

Πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι στο λαϊκό προσκύνημα

Την ίδια ώρα, οι αρχές εκτιμούν ότι πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται ότι θα στηθούν στην ουρά, για να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα.

Ωστόσο, κάποιοι ειδικοί εκτιμούν ότι μόνο 400.000 θα καταφέρουν να εισέλθουν στον χώρο του κοινοβουλίου, κάτι που σημαίνει ότι 600.000 άνθρωποι θα απογοητευτούν.

Στην περίπου 1.000 ετών αίθουσα του Γουεστμίνστερ έγινε και το λαϊκό προσκύνημα του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’, πατέρα της βασίλισσας το 1952, όπως και της μητέρας της, το 2002.

Πολλοί σχολιάζουν ότι η σημερινή διαδρομή θα είναι επώδυνη για τους Γουίλιαμ και Χάρι, καθώς θα τους φέρει μνήμες από το 1997, όταν περπάτησαν πίσω από το φέρετρο της μητέρας τους, πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου