Τουρκία: Σε κατ’ οίκον περιορισμό η τραγουδίστρια Γκιουλσέν (Βίντεο)

Σε κατ΄οίκον περιορισμό βρίσκεται πια η 46χρονη ποπ σταρ Γκιουσλέν.

Γνωστή και ως η «Μαντόνα της Τουρκίας», αποφυλακίστηκε μετά την εσωτερική αλλά και διεθνή κατακραυγή που προκάλεσε η σύλληψή της.

Βρέθηκε στις φυλακές στις γυναικείες φυλακές του Μπακίρκιοϊ, καθώς το δικαστήριο της Τουρκίας την κατηγόρησε για υποκίνηση μίσους για σχόλιο που είχε κάνει πάνω στη σκηνή τον περασμένο Απρίλιο, αστειευόμενη και απευθυνόμενη σε έναν από τους μουσικούς της, σχολίασε υποτιμητικά τα σχολεία στα οποία φοιτούν οι μελλοντικοί ιμάμηδες.

Στα θρανία τέτοιων σχολών έχουν καθήσει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πολλοί συνεργάτες του.

Ποια είναι η Γκιουλσέν

Το πλήρες όνομα της 46χρονης ποπ σταρ στην Τουρκία είναι Γκιουλσέν Μπαϊρακτάρ Τσομπάνογλου.

Αποκαλείται η «Μαντόνα της Τουρκίας» και δεν είναι η πρώτη φορά που η καλλιτέχνης απασχολεί τα μέσα και προκαλεί αντιδράσεις.

Ήταν Ιανουάριος όταν με αυτόν τον χορό και με όσα δεν φορούσε ξεσήκωσε τα πλήθη αλλά αντιδράσεις στη γειτονική χώρα.

Πολλές φορές οι στιλιστικές της επιλογές έχουν απασχολήσει τα τουρκικά μέσα.

Τα βέλη των θρησκευόμενων κύκλων της χώρας έχουν επίσης προκαλέσει αρκετές φορές και οι πολιτικές της τοποθετήσεις υπέρ των γυναικών.

«Κόλπο» Ερντογάν

Για εκστρατεία λιντσαρίσματος κατά της τραγουδίστριας κατηγόρησε τις τουρκικές αρχές η διάσημη συγγραφέας Ελίφ Σαφάκ, ενώ στο πλευρό της τάχθηκαν αρκετοί καλλιτέχνες.

«Λυπάμαι βαθιά για τη σύλληψη της τραγουδίστριας Γκιουλσέν. Στοχοποιήθηκε για τον τολμηρό τρόπο με τον οποίο στηρίζει τα δικαιώματα των γυναικών, των μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, το κοσμικό κράτος, τη δημοκρατία και τον πλουραλισμό», δήλωσε η συγγραφέας Ελίφ Σαφάκ.

«Αυτή η αδικία πρέπει να σταματήσει. Η Γκιουλσέν πρέπει να αφεθεί άμεσα ελεύθερη», ανέφερε ο τραγουδιστής Ταρκάν.

Αναλυτές στην Τουρκία θεωρούν ότι η κίνηση αυτή του Ερντογάν αποσκοπεί στην συσπείρωση ψηφοφόρων του, καθώς βλέπει τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις να πέφτουν διαρκώς και έτσι προσπαθεί να ποντάρει στη θρησκεία και τον ισλαμισμό.