Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Μάικλ Τζάκσον: Ο βασιλιάς της ποπ ήθελε να παίξει τον ρόλο του Μορφέα στο «The Sandman» (Βίντεο)

Δείτε σε συνέντευξη την αποκάλυψη του δημιουργού της σειράς Νιλ Γκέιμαν

Το «The Sandman» αποτελεί ένα πλούσιο, βασισμένο σε χαρακτήρες, αμάγαλμα μύθου και σκοτεινής φαντασίας. Τα 10 επεισόδια, που προβάλλονται στο Netflix, υπογράφει ο Νιλ Γκέιμαν ως παραγωγός, ενώ ως showrunners συναντάμε τους Ντέιβιντ Σ. Γκόγιερ και Άλαν Χάινμπεργκ.

Το κόμικ, το οποίο κυκλοφόρησε το 1989, ξεκινά όταν μάγοι και αλχημιστές προσπαθούν σε μία τελετή να αιχμαλωτίσουν τον θάνατο, ωστόσο κάνουν λάθος και πιάνουν τον Θεό των Ονείρων, τον Μορφέα. Εκείνος έπειτα από χρόνια αιχμαλωσίας καταφέρνει τη δεκαετία του 1980 να αποδράσει. Στόχος του είναι όχι μόνο να πάρει εκδίκηση, αλλά και να συνηθίσει στον μοντέρνο κόσμο.

Πρόσφατα όμως ήρθε και μία νέα πληροφορία για τη δημοφιλή σειρά, καθώς σύμφωνα με τον Γκέιμαν, ακόμη και ο βασιλιάς της ποπ, Μάικλ Τζάκσον, ήθελε να πρωταγωνιστήσει.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης στο podcast Happy Sad Confused με τον Τζος Χόροβιτς, ο δημιουργός θυμήθηκε τις πρώτες μέρες της προσπάθειας προσαρμογής του κόμικ σε σίριαλ. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε μια στιγμή το 1996 όταν ήρθε σε επαφή με τον τότε πρόεδρο της Warner Bros, ο οποίος του είπε ότι ο Μάικλ Τζάκσον είχε τηλεφωνήσει, καθώς ενδιαφέρθηκε να παίξει τον Μορφέα.

«Tο 1996 ο τότε πρόεδρος της Warner Bros μου είπε ότι ο Μάικλ Τζάκσον του είχε τηλεφωνήσει και τον ρώτησε αν θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει ως Μορφέας στο «The Sandman». Υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον και εγώ σκεφτόμουν “Ωχ”».

Η υπόθεση της τηλεοπτικής σειράς
Συνδυάζοντας μοντέρνους μύθους και σκοτεινή φαντασία και μεταβαίνοντας από τη σύγχρονη μυθοπλασία στο ιστορικό δράμα και τους θρύλους, η σειρά έχει ως κεντρικό θέμα τους ανθρώπους και τα μέρη που επηρεάζονται από τον Μορφέα, τον θεό του ύπνου, καθώς εκείνος προσπαθεί να επανορθώσει για τα κοσμικά -και ανθρώπινα- λάθη που έκανε κατά τη διάρκεια της ύπαρξής του.

Οι πρωταγωνιστές
Τομ Στάριτζ ως Dream/Morpheus: Αθάνατο πλάσμα που κυριαρχεί στο βασίλειο των ονείρων (Dreaming), όπου κατοικούν τα όνειρα και οι εφιάλτες των θνητών.

Γκουέντολιν Κρίστι ως Lucifer Morningstar: Για πρώτη φορά βλέπουμε γυναίκα σε αυτόν τον ρόλο (στο spin-off του Sandman “Lucifer”, τον χαρακτήρα τον υποδύεται ο Tom Ellis). Με τρομερή δύναμη και ικανότητες, ο Lucifer είναι ο μόνος που μπορεί να ανταγωνιστεί τον Dream.

Μπόιντ Χόλμπρουκ ως The Corinthian: Ο Corinthian δημιουργήθηκε από τον Dream. Έχει ανθρώπινη εμφάνιση και δύο μικρά επιπλέον στόματα στη θέση των ματιών του. Του αρέσει να τρώει τα μάτια των ανθρώπων που σκοτώνει.

Βιβιέν Ατσεαμπόνγκ ως Lucienne: Επικεφαλής βιβλιοθηκονόμος στο βασίλειο των ονείρων. Είναι ένας από τους πιο πιστούς υπηρέτες του Dream.

Τσαρλς Ντανς ως Roderick Burgess: Ο πρώτος κακός που εμφανίστηκε στη σειρά κόμιξ. Μοναδικός του σκοπός είναι να αποκτήσει χρήματα και δύναμη, αλλά και να επιτύχει την αθανασία.

Σαντζίβ Μπάσκαρ ως Cain: Καταραμένος για μία αιωνιότητα, καθώς έχει διαπράξει τον πρώτο φόνο στην ανθρώπινη ιστορία.

Ασίμ Σόντχρι ως Abel: Ο αδερφός του Cain και o πρώτος δολοφονημένος. Έχει καλή καρδιά και δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο αδερφός τον μισεί τόσο.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου