Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Ολίβια Νιούτον Τζον: Η διάγνωση με καρκίνο στα 44 της – Η σημαντική παρακαταθήκη που αφήνει πίσω της

Το κέντρο για την έρευνα και την αντιμετώπιση του καρκίνου στην Αυστραλία

Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος από καρκίνο της Ολίβια Νιούτον – Τζον, της ηθοποιού – τραγουδίστριας που έγινε παγκοσμίως γνωστή από τη συμμετοχή της στο μιούζικαλ «Grease».

Από το βράδυ της Δευτέρας, 8 Αυγούστου, το κέντρο για την έρευνα για τον καρκίνο που είχε ιδρύσει η ίδια δέχεται διαρκώς τηλεφωνήματα με συλλυπητήριες ευχές.

Ολίβια Νιούτον-Τζον γεννήθηκε στην Ουαλία, αλλά η οικογένειά της μετανάστευσε στην Αυστραλία όταν εκείνη ήταν 5 ετών, λόγω της δουλειάς του πατέρα της. Είχε άλλα δύο αδέρφια, τα οποία έχασε νωρίς εξαιτίας του καρκίνου. Ξεκίνησε την καριέρα της ως τραγουδίστρια country μουσικής και έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο όταν πρωταγωνίστησε ως “Sandy” στην ταινία “Grease” το 1978, στο πλευρό του Τζον Τραβόλτα.

Ήταν ένας από τους πιο επιφανείς ανθρώπους στην προσπάθεια βελτίωσης της έρευνας για τον καρκίνο στην Αυστραλία. Μάλιστα, το Συμβούλιο για τον Καρκίνο της Αυστραλίας, “Victoria”, σημείωσε πως η συμβολή της ήταν εκτεταμένη, ενώ αποτέλεσε έμπνευση για πολλούς.

«Η συμβολή της δεν περνά απαρατήρητη και η κληρονομιά της θα συνεχίσει στον τομέα της παγκόσμιας έρευνας, μέσα από το κέντρο που είχε ιδρύσει. Ήταν το όνειρο της ζωής της».

Το κέντρο για την έρευνα και την αντιμετώπιση του καρκίνου στην Αυστραλία

Η μάχη της με τον καρκίνο του μαστού, που περιελάμβανε μαστεκτομή, ακτινοθεραπείες και ανακατασκευή μαστού, καθώς και ο θάνατος των αδερφών της επίσης από καρκίνο, την ενέπνευσε να δημιουργήσει το Olivia Newton-John Cancer Wellness & Research Center στη Μελβούρνη, το οποίο εδρεύει στο νοσοκομείο Austin.

Το Κέντρο όχι μόνο προσφέρει θεραπείες για τον καρκίνο, αλλά πραγματοποιεί και σχετική, πρωτοποριακή έρευνα και κλινικές δοκιμές. Επιπλέον, δεν εστιάζει μόνο στον καρκίνο του μαστού, αλλά μεταξύ άλλων και στον καρκίνο εγκεφάλου, στον καρκίνο του προστάτη, του πνεύμονα και του δέρματος.

Η Ντέμπι Σιλ, διευθύντρια του Ιδρύματος Austin, τόνισε σε συνέντευξή της, πως δίχως την Olivia Newton-John το κέντρο και η τόσο εκτεταμένη έρευνά του δεν θα είχαν γίνει. «Θα ήταν αδύνατο», σημείωσε για την ακρίβεια.

Η 30χρονη μάχη με τον καρκίνο

Η πρώτη διάγνωση με καρκίνο για την ηθοποιό και τραγουδίστρια έγινε το 1992 σε ηλικία 44 ετών. Το 2017 η ίδια ανακοίνωσε πως ο καρκίνος επέστρεψε και είχε κάνει μετάσταση στη σπονδυλική της στήλη. Μάλιστα, οι γιατροί εξέφρασαν φόβους ότι δεν θα μπορούσε να ξαναπερπατήσει. Τότε είχε αναγκαστεί να αναβάλει τις προγραμματισμένες συναυλίες της, ώστε να μπορέσει να παρακολουθήσει θεραπείες και ακτινοβολίες. Η ίδια δεν το έβαλε ποτέ κάτω και συνεχώς σε δηλώσεις της έλεγε πως είναι μια χαρά.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου