Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Ο Νίκος Ορφανός εξομολογείται για τη Φώφη Γεννηματά: «Με αγκάλιασε με σεβασμό και ένα μεγάλο χαμόγελο»

«Θα μείνει αξέχαστη», λέει ο Νίκος Ορφανός για τη Φώφη Γεννηματά.

Συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού έδωσε ο Νίκος Ορφανός. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, και για την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά.

Μιλήστε μου για την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά που εσείς γνωρίσατε…

Εγώ ξέρετε είμαι ένας βαθύτατα φιλελεύθερος άνθρωπος. Πιστεύω στην αστική δημοκρατία, την θεωρώ το τελειότερο πολίτευμα, με όλες τις αδυναμίες της. Πιστεύω στους νόμους, στους θεσμούς, είμαι νομοταγής, θεωρώ ντροπή την ανυπακοή και τη μόδα της γενικότερης ασέβειας και αγένειας.

Κατατάσσω τον εαυτό μου στους συκοφαντημένους για άλλους λόγους, «νοικοκυραίους». Ταυτόχρονα είμαι οπαδός της προσωπικής ελευθερίας και του απόλυτου αυτοπροσδιορισμού. Το λέω για να μη με τοποθετήσετε έτσι εύκολα στους «συντηρητικούς», που κι αυτό άλλωστε σηκώνει πολλή κουβέντα. Κάτι δήθεν «προοδευτικούς», τους θεωρώ νεάτερνταλ ιδεολογικά.

Περιαυτολογώ για να σας εξηγήσω ότι έτσι ξεκίνησα από το Ποτάμι, βρέθηκα υποψήφιος με τον Κώστα Μπακογιάννη στον δήμο Αθηναίων και έτσι χτύπησε μια μέρα το τηλέφωνό μου και ήταν η Φώφη Γεννηματά, που με δέχτηκε στο σπίτι της, στον προσωπικό της χώρο, για να μου ζητήσει να στηρίξω το ψηφοδέλτιο του Κιν.Αλ. στις γειτονιές που μεγάλωσα στη Β’ Πειραιά.

Της είπα την πολιτική μου διαδρομή και τα πιστεύω μου, την αξιακή μου τοποθέτηση. Με αγκάλιασε με σεβασμό και ένα μεγάλο χαμόγελο. Αφουγκράστηκα έναν άνθρωπο με ευγένεια, καλοσύνη και ευρύτητα πνεύματος.

Έναν άνθρωπο που προσπαθούσε να δώσει ένα άλλο πολιτικό στίγμα, πιο πολιτισμένο, χωρίς ψέματα και συκοφαντίες, αλλά με ανθρωπιά και αξιακό πρόσημο. Θεώρησα τιμή μου την πρόταση από έναν τέτοιο άνθρωπο, την ακολούθησα και την στήριξα όσο μπορούσα. Θα μείνει αξέχαστη.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου