Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Σακίρα: Στην γωνία για φοροδιαφυγή-Χρησιμοποιούσε offshore και φορολογικούς «παραδείσους»

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η Κολομβιανή τραγουδίστρια, Σακίρα καθώς είναι αντιμέτωπη με την ισπανική δικαιοσύνη για υπόθεση φοροδιαφυγής ύψους 15,5 εκατ. δολαρίων. Σύμφωνα με τους Ισπανούς εισαγγελείς η σταρ χρησιμοποιούσε εταιρείες – «βιτρίνες» σε φορολογικούς «παραδείσους» προκειμένου να κρύβει τα εισοδήματα της από την εφορία.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «El Pais», οι ισπανικές αρχές ανέφεραν ότι η χρήση αυτών των εταιρειών από την Σακίρα είναι ένας παράγοντας που επιδεινώνει την θέση της έναντι των ισπανικών αρχών που προτείνουν ποινή φυλάκισης 8 ετών και πρόστιμο ύψους 24 εκατ. δολαρίων.

Οι δικηγόροι της σταρ υποστηρίζουν ότι οι off shore εταιρείες της Σακίρα χρησιμοποιήθηκαν για «ξεκάθαρα επιχειρησιακά και εμπορικά θέμα και σε καμία περίπτωση για να απολαύσει η τραγουδίστρια κάποιο δημοσιονομικό πλεονέκτημα ή προνόμιο».

Να σημειωθεί ότι η Σακίρα εμφανίζεται ως μόνιμος κάτοικος στις Μπαχάμες και είναι η μοναδική ιδιοκτήτρια μίας off shore με έδρα την Μάλτα, η οποία έχει στην διάθεση της περισσότερα από 30 εκατ. δολάρια από μουσικά δικαιώματα της τραγουδίστριας.

Η χρήση των off shore εταιρειών από την Σακίρα είχε αποκαλυφθεί από το Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) που εντόπισαν το όνομα της στα Paradise Papers το 2017.

 

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου