Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Φρίντα Κάλο: Ετοιμάζεται μιούζικαλ βασισμένο στην πολυτάραχη ζωή της

Η οικογένεια της Φρίντα Κάλο ενέκρινε ένα νέο θεατρικό μιούζικαλ βασισμένο στην ιστορία της ζωής της ζωγράφου από το Μεξικό με τίτλο «Frida, The Musical» που ετοιμάζεται να ανέβει σε θεατρική σκηνή του Μπρόντγουεϊ.

«Η Φρίντα έχει ακόμα τόσα πολλά να μας διδάξει και είμαι ενθουσιασμένη που μου δίνεται η ευκαιρία να τιμήσω τη ζωή και το έργο της μέσω αυτού του πιο εκφραστικού μέσου» δήλωσε η παραγωγός Βαλεντίνα Μπέργκερ. «Το πνεύμα της είναι πολύ ζωντανό στη νεανική δημιουργική μας ομάδα» ανέφερε.

Η Βαλεντίνα Μπέργκερ μαζί με το ίδρυμα Φρίντα Κάλο και τη BTF Media, ανακοίνωσαν το πρότζεκτ την περασμένη εβδομάδα. Η μουσική θα είναι του Μεξικανού συνθέτη Χάιμε Λοσάνο και τους στίχους υπογράφει η βραβευμένη με βραβείο Obie θεατρική συγγραφέας Νίνα Μπίγκερ.

Η παραγωγή αναμένεται να ανεβάσει αυλαία στο Μπρόντγουεϊ το 2024.  H ανιψιά της Φρίντα Κάλο, Μάρα Ραμέο έκανε μια δήλωση εκ μέρους ολόκληρης της οικογένειας: «Είμαστε βαθιά συγκινημένοι που αυτή η παράσταση θα επιτρέψει στο κοινό παγκοσμίως να γνωρίσει τη Φρίντα. Ήταν κάτι πολύ παραπάνω από μια απλή καλλιτέχνιδα. Γεμάτη χαρά, πάντα μπροστά από την εποχή της και εμποτισμένη με την κουλτούρα του Μεξικό. Ήταν μια γυναίκα που καθοδηγούταν από ένα ατελείωτο πάθος για ζωή. Ελπίζω ότι αυτή η παράσταση θα εμπνεύσει τις γυναίκες να έχουν το θάρρος να αγωνιστούν για τα όνειρά τους».

 

Οι παραγωγοί ανέφεραν ότι το μιούζικαλ θα αποκαλύψει νέα, ανεξερεύνητα στρώματα αυτής της πιο περίπλοκης και παθιασμένης μεξικάνικης ιδιοφυΐας καθώς ακολουθεί το ταξίδι της από την Πόλη του Μεξικού στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη και τελικά πίσω στην πατρίδα της, στο σπίτι, στο οποίο γεννήθηκε, για έναν τελευταίο επαγγελματικό θρίαμβο.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου