Εύη Καλογηροπούλου: «Στην αρχή γελούσα, τώρα όχι» – Η απάντηση της σκηνοθέτιδας στα αρνητικά σχόλια

Καλογηροπούλου

Η γυναίκα που συνόδευε τον Ορέστη Ανδρεαδάκη στο Προεδρικό Μέγαρο και επικρίθηκε για την εμφάνισή της απάντησε μέσω social media

Τη δική της τοποθέτηση έκανε μέσω social media η σκηνοθέτης, η εμφάνιση της οποίας στο Προεδρικό Μέγαρο συζητήθηκε όσο και αυτή του βιολιστή Ιωάννη Στρατάκη που εμφανίστηκε με παντόφλες προτού ξεκινήσει η δεξίωση με αφορμή την 48η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Η Εύη Καλογηροπούλου, η οποία συνόδευσε τον Ορέστη Ανδρεαδάκη, δέχθηκε επιθέσεις για το κοντό μαύρο σορτς με το οποίο φωτογραφήθηκε δίπλα στον διευθυντή του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Μέσα από το προσωπικό της προφίλ στο Instagram, η Εύη Καλογηροπούλου αναδημοσίευσε την ανάρτηση που έκανε, νωρίτερα σήμερα, ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, προσθέτοντας στο τέλος όσα είχε η ίδια να πει σχετικά με τη σωρεία επικριτικών σχολίων που τη στοχοποίησαν.

«Στην αρχή γέλαγα μου φαινόταν γελοίο και ματσίλα και φυσικά σεξιστικό, τώρα που συνεχίζεται όχι. Και για την ιστορία κανένα μέσο και κανέναν δημοσιογράφο δεν τον πείραξε που εκεί ήταν ο Πλεύρης στην γιορτή της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας (με κουστούμι όμως όχι σορτσάκι η σορτς)», έγραψε η σκηνοθέτης.

Δείτε τη δημοσίευσή της

Στη δική του ανάρτηση, διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης δημοσίευσε ένα κοινό τους στιγμιότυπο από την είσοδό τους στο Προεδρικό Μέγαρο και κάτω από αυτό έγραψε: «Η Eύη Καλογηροπούλου είναι μια εξαιρετική σκηνοθέτις, η οποία συμμετείχε τρεις φορές στο Φεστιβάλ των Καννών: με τις μικρού μήκους ταινίες “Μotorway 65” (2020), και “Στον θρόνο του Ξέρξη” (2022, φωτό 2) και το σενάριο της μεγάλου μήκους ταινίας “Cora” (2021). Οι δύο τελευταίες δουλειές της βραβεύτηκαν στις Κάννες με τα βραβεία του Canal+ και του L’Atelier της Cinefondation αντίστοιχα. Eίναι ωστόσο και ταλαντούχα εικαστικός, απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και με αρκετές εκθέσεις στο ενεργητικό της (φωτό 3). Είναι επίσης πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ και του Royal college of Art του Λονδίνου».

«Για τους λόγους αυτούς εξάλλου, ήταν καλεσμένη στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μαζί με άλλους καλλιτέχνες που τιμούν την Ελλάδα με το έργο τους. Καλεσμένος κι εγώ στη δεξίωση κατέβηκα με την Εύη Καλογηροπούλου τα σκαλιά του Προεδρικού Μεγάρου ως καλός φίλος και συνεργάτης της. Εκτιμώ το ταλέντο και την προσωπικότητά της, τιμώ τη φιλία μας και θλίβομαι με τις σεξιστικές νύξεις που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο», συμπλήρωσε στη συνέχεια.