Ντέιβιντ Μπόουι: Εμβληματική φωτογραφία από σύλληψη του το 1976 πωλήθηκε σε δημοπρασία

Μπόουι

«Μια πρωτότυπη φωτογραφία του Ντέιβιντ Μπόουι από το 1976», ανέφερε η περιγραφή του οίκου της δημοπρασίας Ewbank’s Auctions στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην οποία εκτιμώμενη τιμή ήταν τα 1.700 ευρώ.

Σε δημοπρασία πωλήθηκε ένα «κλικ» του 1967 από την σύλληψη του Ντέιβιντ Μπόουι για κατοχή μαριχουάνας, στην τιμή των 4.500 ευρώ!

Συγκεκριμένα, η εμβληματική φωτογραφία, απομεινάρι μιας άλλης εποχής, απεικονίζει τον 28χρονο Ντέιβιντ Μπάουι με κοστούμι και ξανθά μαλλιά.

«Μια πρωτότυπη φωτογραφία του Ντέιβιντ Μπόουι από το 1976», ανέφερε η περιγραφή του οίκου της δημοπρασίας Ewbank’s Auctions στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην οποία εκτιμώμενη τιμή ήταν τα 1.700 ευρώ.

Η φωτογραφία είναι ασπρόμαυρη και απεικονίζει τον Ντέιβιντ Μπάουι να φορά κουστούμι με το πρόσωπό του να είναι ανέκφραστο, καθώς κρατά ψηλά την πινακίδα του αστυνομικού τμήματος.

Η σύλληψη έγινε τον Μάρτιο του 1976 όταν ο Ντέιβιντ Μπόουι και Ίγκι Ποπ αλλά και μερικοί από τους φίλους τους συνελήφθησαν για κατοχή μαριχουάνας τις πρώτες πρωινές ώρες σε ξενοδοχείο. Τους ζητήθηκε να προσέλθουν στο αστυνομικό τμήμα την επόμενη μέρα, όταν και τραβήχτηκε η φωτογραφία.

Εκείνη την εποχή, η κατοχή μαριχουάνας θα μπορούσε να επιφέρει ποινή φυλάκισης έως και 15 έτη. Αλλά σύμφωνα με παλιά δημοσιεύματα εφημερίδων, ο θρυλικός τραγουδιστής και οι φίλοι του αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού ο Μπόουι πλήρωσε εγγύηση 2.000 δολαρίων για όλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορίες απορρίφθηκαν δύο μήνες αργότερα, όταν δικαστήριο επέλεξε να μην απαγγείλει κατηγορίες στον τραγουδιστή και την παρέα του.

Πώς περιήλθε η φωτογραφία στην κατοχή του πωλητή της

O αστυνομικός που πήρε δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογράφισε τον Ντέιβιντ Μπόουι, έδωσε την φωτογραφία στον κάτοχό της ως γαμήλιο δώρο, γνωρίζοντας ότι ήταν θαυμαστής του τραγουδιστή.

Ο πωλητής είχε στην κατοχή του αυτή τη φωτογραφία για 46 χρόνια και την κρατούσε κρυμμένη με ασφάλεια και ακόμα και σήμερα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, παρά την παλαιότητά της.