Μέρντοχ: Ο 91χρονος μεγιστάνας των media παίρνει διαζύγιο από την ηθοποιό Τζέρι Χολ (Βίντεο)

Μερντοχ

Ο Μέρντοχ είναι ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων του Fox News και της εφημερίδας Wall Street Journal

O 91χρονος Ρούπερτ Μέρντοχ παίρνει το τέταρτο διαζύγιό του, αυτή τη φορά με την 65χρονη Τζέρι Χολ. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν σε άρθρο τους οι New York Times, που επικαλούνται δύο καλά πληροφορημένες πηγές.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα το διαζύγιο δεν αναμένεται να επηρεάσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των επιχειρήσεών του, στις οποίες περιλαμβάνονται οι μητρικές εταιρείες του καναλιού Fox News και της εφημερίδας Wall Street Journal.

Οι εκπρόσωποι της Χολ και του Μέρντοχ δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής.

Ο μεγιστάνας των media και το #MeToo

Ο Κιθ Ρούπερτ Μέρντοχ, είναι Αυστραλοαμερικανός μεγιστάνας των ΜΜΕ, ιδιοκτήτης της Fox Corporation, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της News Corp., καθώς και ιδιοκτήτης εκατοντάδων εκδοτικών εταιρειών και εφημερίδων.

Ο Μέρντοχ έχει στην ιδιοκτησία του μια πραγματική αυτοκρατορία παγκοσμίως, που συμπεριλαμβάνει πολυάριθμους ιστοτόπους – IGN Entertainment, AskMen, Rotten Tomatoes -, μεγάλο αριθμό εφημερίδων, όπως η New York Post στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι The Times στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επίσης δραστηριοποιείται στο χώρο της τηλεόρασης, κατέχοντας ανάμεσα σε άλλα το δίκτυο Fox News. Ο Μέρντοχ συμπεριλήφθη τρεις φορές στην ετήσια λίστα του περιοδικού Time με τα 100 πρόσωπα που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως. Εκτιμήθηκε ως ο 13ος ισχυρότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το περιοδικό Forbes για το έτος 2010.

Κατέχοντας ένα δίκτυο επιχειρήσεων, θεωρείται ο 83ος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, με εκτιμώμενη περιουσία του για το 2021, να ανέρχεται στα 22 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το 2016 η αυτοκρατορία του Μέρντοχ κλονίστηκε, καθώς ο επί χρόνια διευθυντής του FOX, Ρότζερ Εϊλς κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση αρκετών δημοσιογράφων του καναλιού. Ήταν η αρχή που ξετύλιξε το κουβάρι του #MeToo, με τις αποκαλύψεις να τον οδηγούν στην έξοδο από τον όμιλο.

Το σκάνδαλο στην αυτοκρατορία του Μέρντοχ έγινε ταινία με πρωταγωνίστριες τις Σαρλίζ Θερόν, Νικόλ Κίντμαν και Μάργκοτ Ρόμπι.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας Bombshell