Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Μπραντ Πιτ μηνύει την Αντζελίνα Τζολί: Προσπάθησε να μού κάνει κακό

«Πούλησε αμπελώνα μας σε Ρώσο ολιγάρχη», ισχυρίστηκε ο Πιτ

Νέο «πεδίο μάχης» μετά την κηδεμονία των παιδιών τους, η κοινή επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Στα… «μαχαίρια» συνεχίζουν να βρίσκονται ο Μπραντ Πιτ με την Αντζελίνα Τζολί, το άλλοτε λαμπερό ζευγάρι του Χόλιγουντ. Νέο «πεδίο μάχης» μετά την κηδεμονία των παιδιών τους, η κοινή επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Σύμφωνα μάλιστα με νομικά έγγραφα του Πιτ που παρουσιάζει το BBC, η  Αντζελίνα Τζολί «επιδίωξε να του κάνει κακό» όταν πούλησε το μερίδιό της στον κοινής ιδιοκτησίας αμπελώνα τους σε έναν Ρώσο ολιγάρχη.

Ο Πιτ μηνύει την πρώην γυναίκα του επειδή πούλησε το μερίδιό της στο γαλλικό αμπελώνα που αγόρασαν από κοινού το 2008.

Ο αστέρας του Χόλιγουντ δήλωσε ότι η απόφασή της επίσης διάσημης ηθοποιού να πουλήσει το μερίδιό της σε έναν Ρώσο ολιγάρχη τον ανάγκασε να συνεργαστεί με «έναν άγνωστο με δηλητηριώδεις διασυνδέσεις και προθέσεις».

Η Τζολί δεν έχει προβεί ακόμα σε κάποιο σχόλιο για το θέμα.

Το ζεύγος αγόρασε το 2008 πλειοψηφικό ποσοστό της Chateau Miraval SA, μια γαλλικής εταιρείας που περιλαμβάνει ένα σπίτι και έναν αμπελώνα στη νότια Γαλλία. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στο ειδυλλιακό τοπίο έξι χρόνια αργότερα.

Ο Πιτ λέει ότι αυτός και η πρώην σύζυγός του συμφώνησαν να μην πουλήσουν τα μερίδιά τους στον αμπελώνα χωρίς την άδεια του άλλου. Ωστόσο, σε νομικά έγγραφα που αποκάλυψε το πρακτορείο ειδήσεων PA, η Τζολί φέρεται να πούλησε το μερίδιό της σε μια εταιρεία παραγωγής οινοπνευματωδών ποτών με έδρα το Λουξεμβούργο που ελέγχεται από τον Ρώσο ολιγάρχη Γιούρι Σέφλερ, εν αγνοία του Πιτ.

«Δεν συνέβαλε σε τίποτα»

Στη μήνυση του Μπραντ Πιτ αναφέρεται ότι η πώληση βοήθησε στην έναρξη μιας «εχθρικής» εξαγοράς της επιχείρησης κρασιού που ο ηθοποιός είχε «χτίσει προσεκτικά».

Οι δικηγόροι του Πιτ είπαν ότι υπό τη διαχείριση του, η επιχείρηση είχε εξελιχθεί σε μια «διεθνή ιστορία επιτυχίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων» παρότι η Τζολί «δεν είχε συνεισφέρει σε τίποτα».

«Μέσω της αναφερόμενης πώλησης, η Τζολί προσπάθησε να προκαλέσει κακό στον Πιτ», σύμφωνα με τα έγγραφα, τα οποία κατατέθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

«Η Τζολί γνώριζε και σκόπευε ο Σέφλερ και οι θυγατρικές του να προσπαθούσαν να ελέγξουν την επιχείρηση που είχε δημιουργήσει ο Πιτ και να υπονομεύσουν την επένδυση του Πιτ στη Μιραβάλ».

Το κτήμα Miraval βρίσκεται στο χωριό Correns στη νοτιοανατολική Γαλλία και αγοράστηκε από το ζευγάρι για περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Πιτ λέγεται ότι κατέβαλε το 60% της τιμής αγοράς, με τη Τζολί να πληρώνει το υπόλοιπο 40%.

Οι δικηγόροι είπαν επίσης ότι η οινοποιείο στο κτήμα συνεχίζει να έχει εξαιρετική πορεία και «αν και επωφελήθηκε από την επιτυχία της Miraval, η Τζολί δεν είχε καμία ανάμειξη σε αυτές τις προσπάθειες».

Η ηθοποιός υπέβαλε αίτηση διαζυγίου το 2016.

Η Τζολί φέρεται να ενημέρωσε τον Πιτ για την απόφασή της να πουλήσει στη Σέφλερ τον Ιανουάριο του 2021, λέγοντας ότι είχε πάρει μια «οδυνηρή απόφαση, με βαριά καρδιά».

Οι δικηγόροι του Πιτ ζήτησαν μια δίκη μέσω ενόρκων.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00