Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Οι πιο όμορφες γαλαζοαίματες – Η επιστήμη «μίλησε» (Φωτό)

Η μαθηματική φόρμουλα που χρησιμοποιήθηκε από τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι για το τέλειο ανθρώπινο ανδρικό σώμα στο διάσημο αριστούργημά του «Vitruvian Man» (Άνθρωπος του Βιτρούβιου – 1490 μ.Χ.) προσαρμόστηκε από εξειδικευμένους γιατρούς, με σκοπό να προσδιοριστεί και ακολούθως να οπτικοποιηθεί ο αρχαιοελληνικός ορισμός περί ομορφιάς. Στο διά ταύτα, η επιστήμη «μίλησε» και η αξέχαστη λαίδη Νταϊάνα αναδείχθηκε νικήτρια και της ομορφιάς!

Συγκεκριμένα, ο Βρετανός πλαστικός χειρουργός Δρ. Τζούλιαν Ντε Σίλβα κλήθηκε να εφαρμόσει σε γαλαζοαίματες τον κανόνα της λεγόμενης «χρυσής αναλογίας». Ποια λοιπόν λέτε πως βρέθηκε στην κορυφή της λίστας; Η «λαίδη Ντι», η αδικοχαμένη Νταϊάνα της Ουαλίας πήρε την υψηλότερη βαθμολογία. Ας δούμε όμως τα πάντα όλα αναλυτικά.

Ιστορικά φορέματα της Λαίδη Ντι «στο σφυρί» - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Ο Δρ. Ντε Σίλβα, ιδιοκτήτης του Centre For Advanced Facial Cosmetic & Plastic Surgery του Λονδίνου, που μετά τη δημοσιοποίηση της έρευνάς του στη «Daily Mail» δέχεται καταιγισμό τηλεφωνημάτων για ραντεβού από κυρίες που επιδιώκουν να εφαρμόσει στα πρόσωπά τους τα «μαγικά» του προκειμένου ν’ αντιπροσωπεύουν και οι ίδιες την κλασική αρχαιοελληνική ομορφιά, ανέπτυξε πρόγραμμα για τη χαρτογράφηση του προσώπου με βάση την προαναφερθείσα, διαχρονική αναλογία. Το λογισμικό έκρινε ομορφότερη την πριγκίπισσα της Ουαλίας, που «έσβησε» στις 31 Αυγούστου 1997 στο τραγικό τροχαίο στο παρισινό τούνελ Ποντ ντ’ Αλμά, με τον αγαπημένο της Ντόντι Αλ Φαγιέντ…

«Η Νταϊάνα, η Μέγκαν Μαρκλ και η Κέιτ Μίντλετον είναι όμορφες. Όταν, ωστόσο, τις “μέτρησα” με βάση την ελληνική “χρυσή” αναλογία της φυσικής τελειότητας, η πριγκίπισσα Νταϊάνα υπερίσχυσε, σημειώνοντας υψηλό σκορ στο σχήμα του προσώπου, στο πλάτος της μύτης, το μέτωπο και τα φρύδια. Το μικρότερο σκορ που “χτύπησε” ήταν στο πηγούνι και τα χείλη της, που είναι λιγότερο “κλασικά» τονίζει ο Δόκτωρ.

Ράνια: Μια ματιά στο instagram της δημοφιλούς Βασίλισσας της Ιορδανίας – ΠΟΛΙΤΗΣ

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, που θεωρείται η πιο όμορφη γαλαζοαίματη εν ζωή. Πρόκειται εξάλλου και για μία προσωπικότητα που πουλάει τρελά, που αγαπάει ο κόσμος, σύμφωνα με έρευνα του «Vanity Fair». Τα πάντα στηρίζονται στους αριθμούς και η βασίλισσα Ράνια, με την έντονη φιλανθρωπική της δράση, «χτυπάει τιλτ» δημοτικότητας. «Είχε το υψηλότερο σκορ απ’ όλες στο πηγούνι της και σκόραρε πολύ υψηλά στα χείλη», σύμφωνα με τον Δρ. Ντε Σίλβα. Όπου χείλη βεβαίως, σημειώστε γενικότερα στόμα και σε αυτό προσθέστε και την τέλεια οδοντοστοιχία της.

Γκρέις Κέλι: Ένα νέο ντοκιμαντέρ ερευνά πώς η πριγκίπισσα του Μόνακο έχασε την περιουσία της

Τρίτη στη λίστα ήρθε η πριγκίπισσα Γκρέις Κέλι του Μονακό, κάτι που δεν εκπλήσσει αφού η «μούσα» του Άλφρεντ Χίτσκοκ ήταν ομολογουμένως καλλονή. Για τη σταρ του Χόλιγουντ, που έγινε πριγκίπισσα Γκρέις μετά το γάμο της με τον πρίγκιπα Ρενιέ και συγκέντρωσε 88,8%, ο Ντε Σίλβα διευκρινίζει: «Έχει διαχρονική ομορφιά, ενώ τις υψηλότερες βαθμολογίες συγκέντρωσε η απόσταση των ματιών της, που είναι σχεδόν τέλεια με βαθμολογία 99,8 %. Τα εκπληκτικά χείλη της συγκέντρωσαν επίσης πολύ υψηλό σκορ, αλλά έχασε βαθμούς για το πηγούνι της».

Όλα όσα δεν γνωρίζαμε για την Μέγκαν Μαρκλ: Τι ύψος έχει, πόσα κιλά ζυγίζει, πόσες γλώσσες μιλά | mononews

Στην τέταρτη θέση συναντάμε τη μιγάδα δούκισσα του Σάσεξ Μέγκαν Μαρκλ, την «επαναστάτρια του Μπάκιγχαμ», με ποσοστό  87,7%. «Ξεχωρίζει γενικότερα χάρη στη συμμετρία, την αρμονία της» αναφέρει ο γιατρός, επισημαίνοντας ότι «συνολικά βρίσκεται πιο κοντά απ’ οποιαδήποτε άλλη γαλαζοαίματη στην αρχαιοελληνική αρμονία, σε αυτό που οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τέλειο».

Kate Middleton, Prince William Support Deborah James as She Enters Hospice | PEOPLE.com

Το top 5 της έρευνας κλείνει με τη δούκισσα του Κέμπριτζ Κέιτ Μίντλετον και σκορ 86,82%: «Η Κέιτ ξεχωρίζει για την απόλυτα συμμετρική απόσταση ανάμεσα στη μύτη και τα χείλη της και για την αρμονική απόσταση ανάμεσα στα μάτια της. Ωστόσο και στην περίπτωσή της, αδύναμο σημείο αποτελεί το πηγούνι» λέει χαρακτηριστικά ο Δρ. Ντε Σίλβα.

Οι προηγούμενες κυρίες μπορεί να είναι οι «βασίλισσες της ομορφιές» της επιστήμης, ωστόσο κατά καιρούς έντυπα όπως το «People» και το «Tatler», αλλά και αναγνωρίσιμοι ανά τον κόσμο ιστότοποι διεξάγουν έρευνες, στις οποίες, πέρα από τις προηγούμενες beauty queens, περιλαμβάνονται και άλλες. Εξίσου εντυπωσιακές και (αρκούντως) διάσημες.

Λετίθια: Βασιλικό bitchiness στην πολιτικά ζορισμένη Ισπανία | LiFO

Για αρχή, μία από τις προσφιλέστερες στη νότια Ευρώπη, η βασίλισσα της Ισπανίας Λετίθια: Στις 19 Ιουνίου 2014, η πρώην δημοσιογράφος χρίστηκε βασίλισσα της Ισπανίας, μετά την παραίτηση του Βασιλιά Χουάν Κάρλος Α΄. Πρόκειται για την πρώτη ισπανικής καταγωγής βασιλική σύζυγο μετά τη Μερσέντες της Ορλεάνης, πρώτη σύζυγο του Αλφόνσο ΙΒ΄ και επίσης για την πρώτη κοινή θνητή Ισπανή βασίλισσα, στοιχεία που την καθιστούν πιο προσιτή και λαοφιλή.

Η ωραιότερη & νεότερη Βασίλισσα στον κόσμο - Η Τζετσούν του Μπουτάν, έβαλε κάτω όλες τις Ευρωπαίες με την εμφάνισή της (φωτό) | eirinika.gr

Έπεται η βουδίστρια βασίλισσα Τζετσούν Πέμα Γουανγκτσάκ του Μπουτάν, η οποία, γεννημένη στις 4 Ιουνίου 1990, αποτελεί τη νεότερη σύζυγο αρχηγού κράτους στον κόσμο. Στις 20 Μαΐου 2011, στα εγκαίνια του Κοινοβουλίου του Μπουτάν, ανακοινώθηκε ο αρραβώνας της με τον κατά δέκα χρόνια μεγαλύτερο της βασιλιά του Μπουτάν Γίγκμε Κεσάρ Ναμγκιάλ Βανγκτσούκ, σε ηλικία 21 ετών. Οι γάμοι τους τελέστηκαν με κάθε μεγαλοπρέπεια στις 13 Οκτωβρίου 2011 στην Πουνάχα Τσόνγκ. Θεωρείται η ωραιότερη γαλαζοαίματη Ασιάτισσα και στα 31 της χρόνια προφανώς απολαμβάνει πλούτη και δόξα. Παράλληλα, διακρίνεται με τη σειρά της για τις πολυάριθμες φιλανθρωπικές της δραστηριότητες.

Princess Ameerah Al-Taweel Marries Billionaire in Paris

Η λίστα κλείνει με την «αντάρτισσα» πρώην βασίλισσα της Σαουδικής Αραβίας Αμίρα Αλ Ταγουίλ (Ameera bint Aidan bin Nayef Al-Taweel ), που εξακολουθεί να διατελεί εκπρόσωπος για τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα της, μεταξύ των οποίων και για… οδήγηση: «Δεν ήθελα να είμαι το κορίτσι που δεν κάνει τίποτα, ήθελα να προσφέρω, να κάνω πράγματα με αντίκτυπο στην κοινωνία». Η ζωή της Αμίρα μοιάζει με παραμύθι, αφού παίρνοντας συνέντευξη από τον Πρίγκιπα Αλγουίντ Μπιν Ταλάλ  για εφημερίδα, ερωτεύτηκαν και μετά από 9 μήνες παντρεύτηκαν – επρόκειτο για την τέταρτη σύζυγό του. Τελικά, το 2014 χώρισαν, πλην όμως φιλικά. Κατά τη «θητεία» της στο πλευρό του έκανε δημόσιες εμφανίσεις, κόντρα στο κατεστημένο κι έγινε υπέρμαχος και της ισότιμης κληρονομιάς για τις γυναίκες και της επιμέλειας των παιδιών μετά από διαζύγιο…

Πηγή: OnTime24.gr

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00