Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

«Μαύρο Ρόδο»: Κλείστηκαν σε μοναστήρι για έναν έρωτα – Ποια είναι η μοναχή Ελισάβετ που σαγήνευσε το κοινό στη σειρά του Mega (Φωτό)

Πρωταγωνιστές ο Μιχαήλ Ταμπακάκης και η Φωτεινή Παπαθεοδώρου

Μια από τις σειρές που αναμένεται να καθηλώσουν φέτος το τηλεοπτικό κοινό είναι το «Μαύρο Ρόδο» στο Mega , με πρωταγωνιστές τον Μιχαήλ Ταμπακάκη και τη Φωτεινή Παπαθεοδώρου. Πρόκειται για μια νέα δραματική σειρά που υμνεί τον έρωτα. Έναν σφοδρό και απαγορευμένο έρωτα που γεννιέται ανάμεσα σε μια δόκιμη καλόγρια, τη μοναχή Ελισάβετ, και σε έναν γοητευτικό νέο, τον Πέτρο. Από το πρώτο επεισόδιο, που έκλεψε τις εντυπώσεις, πολλοί αναρωτιούνται ποια είναι η ταλαντούχα ηθοποιός που υποδύεται τη μοναχή Ελισάβετ.

Η Φωτεινή Παπαθεοδώρου μαζί με την Κατερίνα Διδασκάλου, που υποδύεται την ηγουμένη Φιλαρέτη, επισκέφθηκαν μοναστήρι στο Ρέθυμνο όπου και έμειναν για περισσότερο από μία εβδομάδα, προκείμενου να βιώσουν την εμπειρία μιας ζωής γεμάτης στερήσεις, την άσκηση και την προσευχή των μοναχών. Η νεαρή ηθοποιός Φωτεινή Παπαθεοδώρου κάνει το ντεμπούτο της στην ελληνική τηλεόραση, ωστόσο στο ενεργητικό της έχει σημαντικές συνεργασίες στον κινηματογράφο, οι οποίες της έδωσαν πολλά εφόδια για να συνεχίσει.

Θετικές εντυπώσεις

Η συμμετοχή στην ταινία της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου αγαπημένη» άφησε θετικές εντυπώσεις. Ωστόσο, έχει λάβει μέρος και σε ένα επεισόδιο της ξένης σειράς «Chance Encounters» το 2019, στη μικρού μήκους ταινία «In Brighton», ενώ έχει εργαστεί στο εξωτερικό ως παραγωγός κι έχει σκηνοθετήσει τη μικρού μήκους ταινία «Locked-in». Η εν λόγω μικρού μήκους ταινία μάλιστα επιλέχθηκε ανάμεσα στους νικητές του σκηνοθετικού διαγωνισμού Straight8 το 2017 και στη συνέχεια προβλήθηκε στο λονδρέζικο φεστιβάλ SuperShorts.

Οι σπουδές

Η Φωτεινή Παπαθεοδώρου σπούδασε αρχικά αγγλική λογοτεχνία στην Αγγλία σε προπτυχιακό επίπεδο και κλασική φιλολογία σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι σπουδές υποκριτικής στο Λονδίνο και αργότερα μπήκε στη ζωή της και η παραγωγή ντοκιμαντέρ για το BBC, το Channel 5 και το PBS. «Υποδύομαι την Ελισάβετ, μια δόκιμη μοναχή όπου στα 22 της χρόνια θα δοκιμαστεί η πιστή της, αφού συναντάει τον Πέτρο. Περνάμε πολύ ωραία στα γυρίσματα και αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα», έχει δηλώσει.

Η Φωτεινή Παπαθεοδώρου διατηρεί έναν αρκετά δραστήριο λογαριασμό στο Instagram και μοιράζεται συχνά με τους διαδικτυακούς της φίλους φωτογραφίες και βίντεο από την επαγγελματική της ζωή καθώς και την καθημερινότητά της.

«Δύσκολη η καλογερική»

Η Κατερίνα Διδασκάλου αποκάλυψε πως δεν είχε σκοπό φέτος να κάνει τηλεόραση, αν δεν της προτεινόταν κάτι τόσο ξεχωριστό και αυτό ήταν το «Μαύρο Ρόδο». Περιγράφοντας το ρόλο της ως ηγουμένη Φιλαρέτη, είπε: «Είναι μία τόσο διαφορετική ηρωίδα. Υποδύομαι μία ηγουμένη σε μοναστήρι, μια γυναίκα που έχει αποφασίσει πως αυτή θα είναι η ζωή της πια». Πρόσθεσε ότι η ηγουμένη Φιλαρέτη είναι εκείνη που θα πει στην ηρωίδα (Φωτεινή Παπαθεοδώρου) να σκεφτεί πολύ καλά αν θέλει να εγκαταλείψει τα εγκόσμια. Η Κατερίνα Διδασκάλου για τις ανάγκες του ρόλου επισκέφθηκε μαζί με την πρωταγωνίστρια ένα μοναστήρι στο Ρέθυμνο. «Πέρασα υπέροχα. Η ηγουμένη Θέκλα είναι ένας φωτισμένος άνθρωπος. Όλες τις κοπέλες που μπήκαν νωρίς στο μοναστήρι τις έβαλε να τελειώσουν το σχολείο, να πάνε στο πανεπιστήμιο… Έχω πάρει πολλά στοιχεία της», εξήγησε. Στην ερώτηση αν θα μπορούσε να αποσυρθεί πλήρως σε ένα μοναστήρι, απάντησε χαρακτηριστικά: «Η καλογερική είναι δύσκολη… Δεν θα μπορούσα να το κάνω για πάντα. Ωστόσο, μου άρεσε που αποσύρθηκα για λίγο». Συμπλήρωσε μάλιστα: «Προσεύχομαι στην ανώτερη δύναμη που μας διέπει, γιατί πιστεύω πως η προσευχή είναι παρηγοριά, είναι δύναμη». Σχετικά με το ρόλο της, τόνισε επίσης πως αυτό που την κέντρισε ήταν το γεγονός πως είναι ένας χαρακτήρας φωτισμένος, «χωρίς παρωπίδες, που μπαίνει στο μοναστήρι χορτασμένη από τη ζωή».

Να σημειώσουμε ότι η Κατερίνα Διδασκάλου θα πρωταγωνιστεί από τις 6 Οκτωβρίου και στην παράσταση «Το Χελιδόνι» στο θέατρο «Μουσούρη».

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα On Time.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου