Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Θυμάστε τον Υπουργό Ευάγγελο Σταυριανίδη από το Παρά Πέντε; Δείτε τον 15 χρόνια μετά τη σειρά (Φωτό – Βίντεο)

O ηθοποιός έχει επιλέξει να δώσει βάρος στη θεατρική του καριέρα τα τελευταία χρόνια

Ο Άλκης Παναγιωτίδης σήμερα, 15 χρόνια μετά το τέλος της σειράς «Στο Παρά Πέντε» δεν πραγματοποιεί συχνά δημόσιες εμφανίσεις και όταν επιλέξει να το κάνει είναι για να πηγαίνει στο θέατρο συναντώντας αγαπημένους του συναδέλφους.

Ο ρόλος του Υπουργού Eυάγγελου Σταυριανίδη στην αγαπημένη σειρά του Μega, ήταν χαρακτηριστικός, ωστόσο η καλλιτεχνική διαδρομή του ηθοποιού ξεκινά πολλά χρόνια πίσω.

 

H καλλιτεχνική διαδρομή και οι συνεργασίες του

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1948 και είναι 74 ετών. Τελειώνοντας το σχολείο φοίτησε στη Δραματική Σχολή Γρηγόρη Βαφιά ενώ το 1968 εγκαταστάθηκε στη Γαλλία για να συνεχίσει τις σπουδές του στο αντικείμενο της υποκριτικής.

Εκεί έζησε για τα επόμενα πέντε χρόνια φοιτώντας στο Theatre National Populair. Το 1973 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο στη ταινία Το συμπόσιο. Από το 1973 μέχρι το 1979 έζησε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπου συνέχισε τις σπουδές του ως ηθοποιός. Αργότερα συνέχισε την πορεία του στην Ελλάδα δουλεύοντας τόσο σε θέατρο, τηλεόραση και κινηματογράφο.

Δούλεψε με τους εξής θιάσους και έπαιξε σε πολλά θεατρικά έργα.

 

Το 1978 εμφανίστηκε στις κινηματογραφικές ταινίες 1922 και Δύο φεγγάρια τον Αύγουστο. Την επόμενη χρονιά έλαβε μέρος στην ταινία Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα… και στην ταινία μικρού μήκους Μαρία Ευαγγελίου.

Το 1983 συμμετείχε σε συνολικά πέντε κινηματογραφικές παραγωγές: Γλυκιά συμμορία, Η κόντρα, Τα βαποράκια, Το τραγούδι της επιστροφής και Ντελίριο – Μια άλλη άποψη της βίας. Το 1987 ακολούθησαν ακόμα τέσσερις κινηματογραφικές συμμετοχές: BIOS + πολιτεία, 120 ντεσιμπέλ, Made in Greece και Τεριρέμ.

Έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο τη σεζόν 1978-1979 στη σειρά Συνταγματάρχης Λιάπκιν στο ρόλο του Καραμάνου. Ακολούθησαν διάφορες συμμετοχές σε σειρές της κρατικής τηλεόρασης όπως Οι κληρονόμοι, Οι απόμαχοι, Το πάθος, Αληθινές ιστορίες, Οι συμμαθήτριες και Μικρές αγγελίες.Τη σεζόν 1987-1988 πρωταγωνίστησε στη σειρά Η συμμορία της Μαίρης ενώ την επόμενη σεζόν είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη σειρά μυστηρίου Ποιος είναι ο Κος Αλεξίου?.

Η πρώτη του εμφάνιση σε σειρά στην ιδιωτική τηλεόραση ήταν το 1990 στη σειρά μυστηρίου Το μυστικό του Άρη Μπονσαλέντη. Ακολούθησαν διάφορες έκτακτες εμφανίσεις σε σειρές όπως Οι τρεις Χάριτες, Οι Απαράδεκτοι, Μπελάδες για δύο, Παράλληλοι δρόμοι και Τμήμα Ηθών.

Τη σεζόν 1994-1995 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά Cherchez la femme ενώ την περίοδο 1995-1996 έπαιξε στην αστυνομική σειρά Σκορπιός. Ακολούθησαν οι δραματικές σειρές Προδοσία, Η συκοφαντία του αίματος και Στη σκιά του πολέμου.

H συνεργασία με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη

Από το 2002 μέχρι το 2004 υποδύθηκε τον Μιχάλη Γεωργίου, τηλεοπτικό σύζυγο της Πέμης Ζούνη, στη γνωστή δραματική τηλεοπτική σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη Κλείσε τα μάτια. Το 2005 ακολούθησαν δύο ακόμη γνωστοί τηλεοπτικοί του ρόλοι.

Αρχικά εμφανίστηκε στα δύο πρώτα επεισόδια της κωμικής σειράς Στο Παρά Πέντε στο ρόλο του υπουργού Ευάγγελου Σταυριανίδη. Η δεύτερη του εμφάνιση, για εκείνη τη σεζόν, ήταν στη σειρά Πενήντα Πενήντα όπου υποδύθηκε τον Αλκιβιάδη Μπελούτσι, το τέταρτο μέλος της ανδροπαρέας της σειράς λαμβάνοντας μέρος στα πρώτα εννέα επεισόδια.

Ακολούθησε το επεισόδιο “Ντίντα” στην κωμική σειρά Το Κόκκινο Δωμάτιο ενώ τη σεζόν 2006-2007 ήταν μέρος του καστ της δραματικής σειράς Αν μ’ αγαπάς υποδυόμενος το δικηγόρο Σταύρο Δελή.

Από το 2008 μέχρι το 2010 πρωταγωνίστησε στην αστυνομική κωμωδία L.A.P.D. στο ρόλο του αστυνομικού Λάμπρου Μπελεγρή.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00