Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Έρχεται προσεχώς ο β’ κύκλος της σειράς «Άγιος Παΐσιος»

Θα παρακολουθήσουμε τον ασκητικό του βίο μέχρι τη νοσηλεία και την κοίμησή του

Ήταν από τις μεγάλες επιτυχίες της φετινής τηλεοπτικής σεζόν και συζητήθηκε όσο λίγες σειρές για τη ρεαλιστικότητα με την οποία κατέγραψε το πρώτο μέρος του βίου του Αγίου Παϊσίου , αλλά και τα συγκινητικά συναισθήματα που δημιούργησε.

Η σκέψη για δεύτερο κύκλο επεισοδίων πάντα υπήρχε στο μυαλό των συντελεστών και όλα δείχνουν ότι θα γίνει και πραγματικότητα, αφού ήδη έχει αρχίσει και ετοιμάζεται. Άλλωστε ο ίδιος ο σεναριογράφος και δημιουργός της σειράς Γιώργος Τσιάκας είχε δηλώσει στο παρελθόν πως έχει ήδη έτοιμο το σενάριο και για τη συνέχεια της σειράς. Ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε με τον Αρσένιο να πηγαίνει στη μονή, όπου λίγα χρόνια αργότερα πήρε και το όνομα Παΐσιος. Ο σεναριογράφος της σειράς, Γιώργος Τσιάκας, ετοιμάζει ήδη τη συνέχεια, η οποία αναμένεται να καθηλώσει ακόμα περισσότερο το κοινό. «Νιώθω ευφορία και κάθε μέρα ευχαριστώ τον Άγιο Παΐσιο για την ευκαιρία που μου έδωσε και μου έδειξε το δρόμο. Ήταν και είναι δίπλα μου συνέχεια» έχει πει σε συνέντευξή του στο «7 μέρες TV» ο σκηνοθέτης της σειράς, Στάμος Τσάμης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η προεργασία για τους ηθοποιούς και την εύρεση των χώρων που θα γυριστεί ο δεύτερος κύκλος έχει γίνει ήδη από τη στιγμή που γράφτηκε το σενάριο του πρώτου κύκλου. «Υπάρχει πλήρης εικόνα για το πώς θα κινηθεί το σενάριο στο δεύτερο κύκλο. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε και πάλι όσο μπορούμε ρεαλιστικοί, τόσο σε χώρους όσο και σε γεγονότα» είχε αναφέρει ο σκηνοθέτης. Ο δεύτερος κύκλος της σειράς θα παρουσιάσει τον ασκητικό βίο του Άγιου Παϊσίου, το μεγαλείο της πνευματικότητάς του και την προσφορά του στην ανθρωπότητα.

Συγκεκριμένα, θα παρακολουθήσουμε: Τον ασκητικό του βίο στο Άγιο Όρος, θα επισκεφτούμε ξανά την Κόνιτσα όπου το 1958 άρχισαν η ανακαίνιση και η ανοικοδόμηση της Ιεράς Μονής Σταμίου, την παραμονή του αγίου στο κελί Αγίων Γαλακτίωνος και Επιστήμης στο Σινά το 1962, την επιστροφή του στο Άγιο Όρος και το κελί του στην Παναγούδα.

Η σειρά μάλιστα θα φτάσει μέχρι και την κοίμηση του Αγίου Παϊσίου. Από τη νοσηλεία του στη Θεσσαλονίκη μέχρι και την ταφή του στο ησυχαστήριο της Σουρωτής το 1994 η σειρά θα ακολουθήσει όλα τα γεγονότα ολοκληρώνοντας την προβολή της.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 21/6

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου