Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

«The Staircase»: Η αληθινή ιστορία του μυστηριώδους φόνου που αναβιώνει η νέα σειρά του HBO (Βίντεο)

Ένας γνωστίς συγγραφέας αστυνομικών ιστοριών, ένας θάνατος ή μήπως ένας φόνος; Ένας γρίφος που δεν λύθηκε ποτέ.

Η νέα σειρά του HBO με τίτλο «The Staircase» αναβιώνει την πραγματική ιστορία που τροφοδότησε μία από τις διαβόητες και πολύχρονες ποινικές υποθέσεις στην ιστορία των ΗΠΑ.

Τον Δεκέμβριο του 2001 η Καθλίν Πίτερσον βρέθηκε νεκρή στην έπαυλη της στη Βόρεια Καρολίνα. Όλα έδειχναν στην αρχή πως πρόκειται για ατύχημα – ο σύζυγός της, ο συγγραφέας Μάικλ Πίτερσον, κάλεσε την άμεσο δράση λέγοντας πως την βρήκε νεκρή στις σκάλες. Όπως είπε και στην κατάθεσή του, το ζευγάρι είχε πιει για να γιορτάσει μία πιθανή συμφωνία για να γίνει ταινία ένα από τα βιβλία του.

Ωστόσο οι αστυνόμοι αντίκρυσαν ένα ανατριχιαστικό θέαμα, καθώς οι τοίχοι γύρω από το άψυχο σώμα της Καθλίν ήταν πιτσιλισμένοι με αίμα, ενώ η γυναίκα είχε υποστεί επτά βαθιά κατάγματα στο κρανίο της και 31 χτυπήματα στο πρόσωπο, στα χέρια και στην πλάτη.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Μάικλ Πίτερσον για φόνο εκ προμελέτης, ισχυριζόμενο πως εκείνος τη σκότωσε όταν η Καθλίν αποκάλυψε ότι ο γάμος τους ήταν ένα ψέμα, καθώς ο συγγραφέας ήταν bisexual.

Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν ισόβια χωρίς αναστολή, ενώ το 2010 έγινε νέα δίκη, όταν αποδείχτηκε ότι ο ειδικός μάρτυρας κατηγορίας είχε καταθέσει ψέματα σε άλλες δίκες. Ο Μάικλ Πίτερσον ορίστηκε ελεύθερος σε κατ΄οίκον περιορισμών, αναμένοντας τη νέα του δίκη μέχρι το 2017.

Η υπόθεση καταγράφτηκε το 2004 σε γαλλική σειρά, με παραγωγό την Σόφι Μπρύνετ. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που αφορούσε την εξέλιξη της δίκης του Πίτερσον και η θέση της σειράς ήταν υπέρ του συγγραφέα, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ανατροπή της καταδίκης του.

Στη νέα σειρά του HBO τον Μάικλ Πίτερσον υποδύεται ο Κόλιν Φερθ και αποκαλύπτεται πως η γαλλίδα παραγωγός του ντοκιμαντέρ ήταν ερωμένη του συγγραφέα.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00