ΣΥΡΙΖΑ: Ανταγωνισμοί και μάχες επιρροής

Την ώρα που οι αντιφρονούντες του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να δώσουν ισχυρό στίγμα στο μέτωπο της επικοινωνίας, στους κόλπους των υπέρμαχων των σχεδίων του Αλέξη Τσίπρα για ευρύ άνοιγμα στην Κεντροαριστερά πυκνώνουν τα σύννεφα του μεταξύ τους ανταγωνισμού για την ισχυροποίηση της επιρροής τους στα media που πρόσκεινται στην αξιωματική αντιπολίτευση.

 

Βλέπετε, στο παραδοσιακό δίπολο Παππά-Τζανακόπουλου, έχουν προστεθεί οι παράγοντες Χαρίτσης, Γεροβασίλη και σε ένα δεύτερο επίπεδο ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος εσχάτως επιδεικνύει έντονη -και ενοχλητική για πολλούς- κινητικότητα στον συγκεκριμένο τομέα. Σε πλεονεκτική θέση, βεβαίως, βρίσκεται ο πρώην υπουργός Επικρατείας, που έχει προνομιακή σχέση με τον Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος ακόμη και σήμερα απολαμβάνει ιδιαίτερης αντιμετώπισης από την Κουμουνδούρου.

 

Ως εκ τούτου, ο τελευταίος, εκτός των «53+», συγκεντρώνει -έστω και με διακριτικότητα και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις μέχρι νεωτέρας- τα πυρά του συνόλου σχεδόν εκ των προαναφερθέντων, έστω κι αν από την πλευρά τους υπήρξε, για λόγους… ΣΥΡΙΖΑϊκής θεσμικότητας, στήριξη στην εκστρατεία που ξεκίνησε εναντίον της Ν.Δ. πριν από λίγο καιρό. Σε αυτήν τη φάση, πάντως, φαίνεται πως η πλευρά Τσίπρα, πέραν του Αλ. Χαρίτση, πριμοδοτεί εκ νέου την Ολγα Γεροβασίλη, γεγονός που έχει κινητοποιήσει τους υπόλοιπους