Τασούλας: Τσιγάρο τέλος στη Βουλή

Την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, κ. Κώστα Τασούλα, προκάλεσε η παραίνεση του επικεφαλής της αντικαπνιστικής εκστρατείας Παναγιώτη Μπεχράκη προς τον Πρόεδρο της Βουλής να “πάρει κεφάλια” μετά και το περιστατικό με τον θεριακλή Πολάκη που κάπνιζε μέσα στη Βουλή.

 Ο κ. Τασούλας σε πρώτη φάση απεύθυνε αυστηρές συστάσεις προς πάσα κατεύθυνση και απειλή για ανάκληση άδειας του καφενείου.

Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος σκόπευσε να δώσει μια μικρή περίοδο χάριτος στους θεριακλήδες προκειμένου να συμμορφωθούν, η φωτογραφία του Παύλου Πολάκη να καπνίζει στο καφενείο αμέσως μετά από την ομιλία του την Τετάρτη άλλαξε τα δεδομένα.

 Ως πρώτη κίνηση  ο Πρόεδρος της Βουλής, ενημέρωσε την Παρασκευή τον ιδιοκτήτη του καφενείου της Βουλής για δύο παλαιότερες εγκυκλίους πρώην Γενικών Γραμματέων της Βουλής το 2011 και φέτος επί ΣΥΡΙΖΑ, για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής τακτικής στη Βουλή, σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος θεωρείται συνυπεύθυνος για τους παραβάτες και τιμωρείται με πρόστιμο από 500 ευρώ, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε ανάκληση της άδειάς του εάν το φαινόμενο επαναλαμβάνεται.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε τα τασάκια στο μικρό προαύλιο του καφενείου της Βουλής να βιδωθούν ώστε να είναι σταθερά και να μην είναι δυνατή η μετακίνησή  τους στο εσωτερικό.

 Ενδεικτικό της αποφασιστικότητας Τασούλα να κόψει μια και καλή το κάπνισμα στους χώρους της Βουλής είναι ότι εξετάζεται ακόμα και αλλαγή του Κανονισμού για κυρώσεις στο πρότυπο της ποινής παρακράτησης μισθού για όσους απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις.

 Την ίδια ώρα αυστηρές συστάσεις απευθύνθηκαν και προς όλους όσοι βρίσκονται καθημερινά στη Βουλή πλην βουλευτών (υπάλληλοι, συνεργάτες βουλευτών, δημοσιογράφοι) πως οφείλουν να συμμορφωθούν με την απαγόρευση καπνίσματος στα γραφεία και όλους τους κλειστούς χώρους του Κοινοβουλίου, προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή χρηματικού προστίμου.

 Αναφορικά με το κενό που εντοπίζεται ως προς τους παραβάτες θεριακλήδες βουλευτές ο κ. Τασούλας αναμένεται να το εξετάσει.Πηγή: parapolitika
Τασούλας: Τσιγάρο τέλος στη Βουλή