Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Κατερίνα Λάσπα: Την αδειάζει το ΠΑΣΟΚ για την ανάρτηση για τις drag queens

Η αντίθεση της τομεάρχου Εθελοντισμού έφερε την κριτική από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Η διαφωνία της Κατερίνας Λάσπα για την εκδήλωση που διοργάνωσαν το Pride Θεσσαλονίκης και οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, όπου drag queens διάβασαν χριστουγεννιάτικες ιστορίες σε παιδιά 3-13 ετών έφερε το «άδειασμα», αν και όχι επίσημο, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Η ηχηρή διαφωνία της Κατερίνας Λάσπα, επικεφαλής του τομέα εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το οποίο ασχολείται ζεστά και είχε παρουσία στην εκδήλωση με την αναπληρώτρια γραμματέα Ισότητας Βάσια Μάδεση (όπως και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης) προκάλεσε πολλές συζητήσεις για το γεγονός ότι ήταν ιδιαίτερη έντονη. Χαρακτήρισε, μάλιστα, την εκδήλωση «αθλιότητα».


Οι αντιδράσεις ήταν έντονες ακόμη και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Για παράδειγμα, ο αναπληρωτής γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Βήκας, σε ανάρτησή του, σημείωσε ότι «η ομοφοβία και η τρανσφοβία καταγγέλλονται απερίφραστα από το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά, όχι στο όνομά μου οι δηλώσεις της κ. Λάσπα». Επιπλέον, τόνισε ότι «όταν, δε, ο κακοποιητικός λόγος προέρχεται από στελέχη του κόμματος, δεν εκφράζονται σε καμία περίπτωση οι αξίες της Σοσιαλδημοκρατίας, για τις οποίες τόσο αγώνα κάνουμε, ώστε να διαλυθούν τα στερεότυπα και οι διακρίσεις στις κοινωνίες μας. Σε αυτήν την περίπτωση η διαδικασία που ακολουθείται είναι μια χωρίς αστερίσκους».

Σημειώνεται, πως για την ώρα δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Με ανακοίνωσή του, πάντως, το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών απάντησε στο σχόλιο της Κατερίνας Λάσπα και τόνισε πως ήταν «απαράδεκτο, κακοποιητικό και ακραίο ρατσιστικό και τρανσφοβικό».

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα για την προαγωγή των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρανς, φυλοδιαφορετικών και γενικότερα των ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων, διαμαρτύρεται με έντονο τρόπο και καταγγέλλει τον απαράδεκτο, κακοποιητικό και ακραίο ρατσιστικό τρανσφοβικό λόγο της Γεν. Γραμματέως Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ Κατερίνας Λάσπα».

Το ιστορικό

Πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα των Χριστουγέννων, οι οργανώσεις: Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης & Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, ανακοίνωσαν δημόσια μία εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν κατά την οποία Drag Queens διάβασαν χριστουγεννιάτικα παραμύθια σε παιδιά, σε παιδικό σταθμό σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.


Το event -όπως ήταν αναμενόμενο- πήρε μεγάλη δημοσιότητα, προκαλώντας και αντιδράσεις κυρίως από ακροδεξιές ομάδες, με αποτέλεσμα οι οργανώσεις να αλλάξουν την τοποθεσία της εκδήλωσης, προκειμένου να προστατέψουν τόσο τα παιδιά και τους γονείς που είχαν δηλώσει συμμετοχή, όσο και γενικότερα τα πρόσωπα που θα βρίσκονταν στο χώρο.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν ότι η Γενική Γραμματέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Κατερίνα Λάσπα, η οποία σύμφωνα με το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.) «σχολίασε δημόσια με σκαιό, μισαλλόδοξο λόγο μίσους στη βάση της έκφρασης και ταυτότητας φύλου, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, χαρακτηρίζοντας ως “αθλιότητα” τόσο την εορταστική εκπαιδευτικού περιεχομένου δράση, όσο και τις Drag Queens. “Ο καθένας ας κάνει ό, τι θέλει στον εαυτό του. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα με πλάγιο τρόπο να επιβάλει τέτοια πρότυπα σε παιδάκια”».

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου