Ένα εύκολο και γευστικό πιάτο από τα χέρια του Άκη
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
Για τη σάλτσα
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
 - 300 γρ. μανιτάρια champignon
 - 1 σκ. σκόρδο
 - αλάτι
 - πιπέρι
 - 1 κ.σ. εστραγκόν
 - 30 γρ. κονιάκ
 - 50 γρ. κρασί λευκό
 - 150 γρ. νερό
 - 250 γρ. τυρί κρέμα
 
Για το σνίτσελ
- 2 αβγά
 - αλάτι
 - πιπέρι
 - 1 κ.γ. μουστάρδα
 - ΄50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
 - 100 γρ. πάνκο, ή φρυγανιά τριμμένη
 - 400 γρ. χοιρινό, σνίτσελ
 - 400 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
 
Για το σερβίρισμα
- πατάτες τηγανητές
 - ρίγανη
 
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
 - Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι.
 - Κόβουμε το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 4-5 λεπτά να πάρουν χρώμα και να πέσει ο όγκος των μανιταριών.
 - Προσθέτουμε το εστραγκόν, σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί και μόλις εξατμιστεί βάζουμε το νερό, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.
 - Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα για 2-3 λεπτά.
 - Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
 
Για τα σνίτσελ
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το σπορέλαιο σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
 - Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
 - Σε άλλο μπολ βάζουμε το πάνκο.
 - Απλώνουμε το αλεύρι στα σνίτσελ και φροντίζουμε να καλυφθεί η επιφάνειά τους.
 - Βάζουμε στο μπολ με τα αβγά, στη συνέχεια στο μπολ με το πάνκο και μεταφέρουμε στο τηγάνι με το καυτό λάδι.
 - Τηγανίζουμε σε δόσεις για 3-4 λεπτά ώστε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και να ψηθούν μέχρι μέσα.
 - Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε τα σνίτσελ με τη σάλτσα, πατάτες τηγανητές και ρίγανη.
 
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί