Ένα αγαπημένο γλυκό σε μια διαφορετική εκδοχή από τα χέρια του Άκη
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
Για τη γέμιση
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
 - 2 αβγά, μεσαία
 - 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
 - ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
 - 750 γρ. τυρί κρέμα
 
Για τη σύνθεση
- 850 γρ. φύλλα σφολιάτας
 - 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
 - 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
 
Για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη
 - κανέλα
 
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη γέμιση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τα αβγά, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, το τυρί κρέμα και χτυπάμε με το σύρμα, με μίξερ χειρός, σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
 - Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη.
 
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
 - Σε ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε την κρέμα σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας φροντίζοντας να αφήνουμε περιμετρικά 2 εκ. κενό.
 - Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας και τυλίγουμε περιμετρικά τις άκρες της σφολιάτας για να σφραγίσουμε καλά τη γέμιση.
 - Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με τον αραιωμένο κρόκο, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τρυπάμε την πάνω σφολιάτα με ένα ξυλάκι ή με ένα μαχαίρι.
 - Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
 - Αφήνουμε 1-2 ώρες να κρυώσει και σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.
 
