Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Κέικ χριστουγεννιάτικο αστέρι

Με άρωμα πορτοκαλιού

Υλικά

6 μεγάλα αυγά
1 2/3 κούπας ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
2 βανίλιες
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
100 γρ. κόντιτα (φρούι γλασέ από γλούδα πορτοκαλιού) ανακατεμένα με ξύσμα 1 πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, 10΄περίπου, ώσπου να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Ανακατέψτε το αλεύρι με τη βανίλια και κοσκινίστε το λίγο, λίγο μέσα στο μείγμα των αυγών.

Μετά από κάθε προσθήκη αλευριού, χτυπήστε σε πολύ σιγανή ταχύτητα στο μίξερ, αν ενσωματωθεί το αλεύρι προσέχοντας να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά. Συνεχίζοντας το χτύπημα στην πιο χαμηλή ταχύτητα ρίξτε με αργή, σταθερή ροή το λιωμένο βούτυρο, που πρέπει να είναι ζεστό.

Για το ψήσιμο του κέικ θα χρειαστείτε μια φόρμα χιονονιφάδα. Βουτυρώστε την καλά και αλευρώστε την. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα σε σχήμα αστεριού και πασπαλίστε εδώ κι εκεί τα ψιλοκομμένα φρουτάκια, που στο ψήσιμο θα εισχωρήσουν μέσα στη ζύμη. Ψήστε το πανετόνε σε προθερμασμένο φούρνο 1 ώρα, ή ώσπου να βυθίζετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και να βγαίνει στεγνή.

Αναποδογυρίστε το κέικ σε μια πιατέλα, βυθίστε ένα νόμισμα τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο κοντά στο κέντρο και αναποδογυρίστε το στην πιατέλα σερβιρίσματος, ώστε η επιφάνεια που ψήθηκε να είναι και πάλι επάνω. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και αφήστε το να κρυώσει.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου