Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Η κλασική συνταγή της γαλλικής Creme Brulée

Αυτή η εύκολη κλασική συνταγή της γαλλικής Creme Brulée είναι τόσο εύκολη στην παρασκευή της αφού θες το πολύ μία ώρα και δέκα λεπτά για να την ετοιμάσεις.

 

Τι θα χρειαστείς:

1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, (360ml)

3 μεγάλοι κρόκοι αυγών

1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη, (50 γρ.)

1 πρέζα αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλάκι του γλυκού Grand Marnier, προαιρετικά

3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

 

Πώς θα το φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 150°C και τοποθέτησε τη σχάρα στο κέντρο.

Βάλε τέσσερα μικρά ramekins σε ένα ταψί ψησίματος που να είναι τουλάχιστον τόσο βαθύ όσο τα ramekins.

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, άφησε την κρέμα να σιγοβράσει και, στη συνέχεια, αφαίρεσε την από τη φωτιά, σκέπασε την και άφησε την να κρυώσει για 10 λεπτά (η θερμοκρασία δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 73°C).

Εν τω μεταξύ, ανακάτεψε τους κρόκους των αυγών, το 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Χτύπησε μέχρι να ενωθούν.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε σιγά σιγά 1/2 φλιτζάνι από τη ζεστή κρέμα στο μείγμα ζάχαρης-αυγού ανακατεύοντας συνεχώς. Ανακάτεψε για 30 δευτερόλεπτα με ένα σύρμα.

Στη συνέχεια, σιγά σιγά, με ένα ελαφρύ χέρι ανακάτεψε την υπόλοιπη κρέμα.

Πρόσθεσε το εκχύλισμα βανίλιας και το λικέρ στο μπολ και ανακάτεψε ελαφρά μέχρι να ενωθούν. Ρίξε το μείγμα σε μια λεπτή σήτα σε μια μεζούρα με στόμιο και μοίρασε το ομοιόμορφα μεταξύ των ramekins.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε το νερό να βράσει. Μετάφερε το ταψί με τα ramekins στο φούρνο. Στη συνέχεια, ρίξε σιγά-σιγά ζεστό νερό στο ταψί μέχρι το νερό να ανέβει περίπου στα 2/3 από τις πλευρές των ramekins. Πρόσεξε να μην μπει καθόλου νερό στα μπολάκια.

Σκέπασε χαλαρά το ταψί με αλουμινόχαρτο.

Ψήσε τις κρέμες για περίπου 50-55 λεπτά, μέχρι να σφίξει στις άκρες. Εάν έχετε ένα θερμόμετρο φαγητού θες να έχεις 65° έως 70°C στο κέντρο τους.

Βγάλε το ταψί από τον φούρνο και αφαιρέστε προσεκτικά τα ramekins από το νερό.

Άφησέ τα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά και τα μεταφέρετε στο ψυγείο. Μόλις κρυώσουν τύλιξέ τα με πλαστική μεμβράνη. Βάλε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή έως και 3 ημέρες πριν τα σερβίρεις.

Πριν τα σερβίρεις, πασπάλισε με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη πάνω από κάθε κρέμα. Με ένα φλόγιστρο καραμέλωσε τη ζάχαρη μέχρι να πάρει ένα βαθύ χρυσαφί χρώμα. Ή βάλε τα κάτω από το grill για μερικά λεπτά. Άφησε τη ζάχαρη να κρυώσει και να σκληρύνει για 30 με 60 δευτερόλεπτα και μετά σέρβιρε.

 

Πηγή: savoirville

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00