Ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό φαγητό από τα χέρα του Άκη
Συστατικά
- 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
 - 3 κ.σ. ελαιόλαδο
 - αλάτι
 - πιπέρι
 - 1 σκ. σκόρδο
 - 1 κ.σ. βασιλικό
 - 400 γρ. ντομάτες
 - 250 γρ. μοτσαρέλα
 
Για τη σύνθεση
- 200 γρ. κους κους, βρασμένο
 - 2 κ.σ. ελαιόλαδο
 - 1 σκ. σκόρδο
 - 1 κ.σ. βασιλικό
 - αλάτι
 - πιπέρι
 
Για το σερβίρισμα
- ελαιόλαδο
 - πιπέρι
 - βασιλικό
 
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240ο C στο γκριλ.
 - Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
 - Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου στη μέση εγκάρσια και απλώνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
 - Μεταφέρουμε τα κοτόπουλα στην καυτή κατσαρόλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά για να πάρουν χρώμα.
 - Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον βασιλικό ψιλοκομμένο και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
 - Κόβουμε τις ντομάτες και τη μοτσαρέλα σε 8 φέτες και αφήνουμε στην άκρη.
 - Γυρνάμε τα φιλέτα από την άλλη πλευρά και μοιράζουμε στην επιφάνειά τους, το μείγμα του σκόρδου και από 2 φέτες ντομάτας.
 - Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά για να ψηθεί το κοτόπουλο μέχρι μέσα.
 - Αφαιρούμε από τη φωτιά και απλώνουμε από 2 φέτες μοτσαρέλας. Ψήνουμε ξανά για 3-5 λεπτά.
 
Για τη σύνθεση
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
 - Βάζουμε το σκόρδο ολόκληρο, το κους κους, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
 - Προσθέτουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
 - Αφαιρούμε και σερβίρουμε το κοτόπουλο και το κους κους με ελαιόλαδο, πιπέρι, και βασιλικό.