Connect with us

Hi, what are you looking for?

Νέα

Eurovision 2022: Έτσι θα εμφανιστεί η Αμάντα Γεωργιάδη στη σκηνή

Η αντίστροφη μέτρηση για τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision έχει ήδη ξεκινήσει. Στο Τορίνο της Ιταλίας θα βρεθεί για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, η Αμάντα Γεωργιάδη με το τραγούδι «Die Together».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Εurovisionfan.com, τις οποίες μετέδωσε κι η εκπομπή «Breakfast@Star», η Αμάντα θα επισκεφτεί σύντομα την Ελλάδα ξανά, για να κάνει κάποιες πρόβες με τον Φωκά Ευαγγελινό.

Για ακόμα μία χρονιά άλλωστε, είναι εκείνος που έχει επιμεληθεί τη συμμετοχή της χώρας μας. Αυτή τη φορά, η εμφάνιση της Ελλάδας στη Eurovision θα είναι εμπνευσμένη από την ιστορία της.

 

Συγκεκριμένα, θα περιέχει επιρροές από την Ακρόπολη και ειδικότερα, από το Ερέχθειο. Η Αμάντα Γεωργιάδη θα εμφανιστεί στη σκηνή μαζί με πέντε ακόμα γυναίκες, οι οποίες θα υποδύονται κατά κάποιον τρόπο, τις Καρυάτιδες.

Ακόμα και τα κοστούμια των χορευτριών, θα φέρουν μία αρχαιοελληνική πινελιά.

Όπως έγινε γνωστό πριν κάποιες ημέρες, η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision και η Αμάντα θα εμφανιστεί στη 15η θέση. Η Κύπρος θα διαγωνιστεί στον δεύτερο ημιτελικό και συγκεκριμένα, στην 9η θέση.

 

Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 και η Ιταλία θα βρεθεί κατευθείαν στον τελικό μαζί με τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Αμάντα είναι Ελληνίδα της ομογένειας με αξιοσημείωτη πορεία στη μουσική και στην τηλεόραση, με πολλές διακρίσεις κυρίως στις σκανδιναβικές χώρες, ενώ έχει συνθέσει η ίδια το τραγούδι που θα διαγωνισθεί για την Ελλάδα.

Λίγα λόγια για την Αμάντα Γεωργιάδη (Αμάντα Tenfjord*)

Η Αμάντα Γεωργιάδη (ή Amanda Tenfjord όπως είναι το καλλιτεχνικό της) έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στα Ιωάννινα, τα οποία επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι. Όταν ήταν 3 ετών, η οικογένειά της μετανάστευσε στη μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας, που της «έδωσε» και το καλλιτεχνικό της επίθετο. Εκεί και σε ηλικία 5 ετών, η Αμάντα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική, γράφοντας στην εφηβεία τα πρώτα της τραγούδια. Στα 18 της μπήκε στην ιατρική σχολή, χωρίς να εγκαταλείπει και την αγάπη της για τη μουσική παίρνοντας μέρος σε πολλά φεστιβάλ της χώρας της.

Σ’ ένα από αυτά τράβηξε το ενδιαφέρον μιας μεγάλης δισκογραφικής εταιρείας, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσει τον πρώτο της EP δίσκο με τίτλο «First impression» και το καλλιτεχνικό όνομα Amanda Tenfjord, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Το δεύτερο EP της περιέλαβε το τραγούδι «Then I fell in love», το οποίο γνώρισε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία παραμένοντας για περισσότερες από 20 εβδομάδες στο επίσημο top 10 radio chart της Νορβηγίας. Το 2020 το τραγούδι της «Troubled Water» συμπεριλήφθηκε στην τηλεοπτική σειρά «Spinning out» του Netflix.

amanda

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το νέο της single «Promises», σε συνεργασία με έναν από τους πιο αξιόλογους καλλιτέχνες στη Σκανδιναβία, τον Thomas Dybdahl. Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στις σημαντικότερες λίστες του Spotify σε όλη τη Σκανδιναβία και συγκεκριμένα στη Νορβηγία, στη Σουηδία, στη Δανία, στη Φινλανδία και στην Ισλανδία.

Η Amanda έχει, κατά καιρούς, εμφανιστεί στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά σόου της Νορβηγίας, από το «Lindmo», το δημοφιλέστερο talk show της δημόσιας τηλεόρασης NRK, μέχρι το χιουμοριστικό «p3aksjone». Έχει, επίσης, εμφανιστεί σε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης, όπως το «Reeperbahn Festival» στο Βερολίνο, το «Iceland Airwaves» στο Ρέικιαβικ, το «The Great Escape» στο Brighton του Ηνωμένου Βασιλείου, το «Eurosonic» στην Ολλανδία. Το 2020 θα εμφανιζόταν στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο φεστιβάλ της Σκανδιναβίας, το «Roskilde», το οποίο όμως ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας.

Aναφορικά με την απόφασή της να στείλει τραγούδι για την ελληνική συμμετοχή, η ταλαντούχα νεαρή, είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή της στο GALA: «Πέρυσι, όταν είδα τη Stefania στη Eurovision, είδα ότι είχε επιλεγεί κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο: ένα καλό ποπ σύγχρονο τραγούδι, χωρίς τα έθνικ στοιχεία. Μάλιστα ακόμα και η Νορβηγία, που ποτέ δεν ψηφίζει την ελληνική συμμετοχή, πέρυσι έδωσε βαθμούς στη Stefania. Εκείνη τη στιγμή, λοιπόν, σκέφτηκα για πρώτη φορά ότι μπορεί και το δικό μου ύφος μουσικής, που είναι εξίσου διαφορετικό απ’ ό,τι έστελνε η Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια, να έχει την τύχη να μας εκπροσωπήσει».

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου