Connect with us

Hi, what are you looking for?

Νέα

Νερό χωρίς νιτρικά: Το θαύμα της φύσης

Τα νιτρικά είναι ισχυρές οξειδωτικές χημικές ουσίες με αρνητική επίδραση στην υγεία όταν εμπεριέχονται στο πόσιμο νερό. Επομένως είναι ζωτικό για την υγεία μας να πίνουμε νερό χωρίς νιτρικά και αυτό καθίσται προτεραιότητα για τις εγκύους, τις θηλάζουσες, τα βρέφη και τα μικρά παιδιά

 

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς  είναι τα νιτρικά και με ποιο τρόπο επιδρούν στην υγεία μας.

Ας δούμε λοιπόν τι ισχύει για αυτές τις οξειδωτικές ουσίες που από τη μία πλευρά αποτελούν βασικό διατροφικό στοιχείο για τα φυτά, ενώ από την άλλη, είναι επιβλαβείς για την υγεία μας.

Τι είναι τα νιτρικά

Τα νιτρικά (ΝΟ3) είναι οξειδωτικές χημικές ουσίες ευεργετικές για τα φυτά, εξ’ ου και η χρήση τους στην παραγωγή λιπασμάτων και στην γεωργία (είναι γνωστά ως αζωτούχα λιπάσματα). Ωστόσο, ενώ αποτελούν βασικό διατροφικό στοιχείο για τα φυτά, είναι επιβαρυντικά για την υγεία μας.

Η μαζική χρήση των νιτρικών στην γεωργία είχε σαν αποτέλεσμα την αδυναμία απορρόφησής τους από τα αντίστοιχα φυτά γεγονός που οδήγησε στην διείσδυσή τους στον υδροφόρο ορίζοντα, επιβαρύνοντας χημικά την σύσταση των υπόγειων υδάτων.

Μάλιστα η Ευρωπαϊκή Ένωση με ειδική Οδηγία της (Directive 91/676/EEC) θεωρεί τα νιτρικά ως τον κύριο παράγοντα μόλυνσης των υδάτων στην Ευρώπη και επέβαλε τον περιορισμό της χρήσης τους.

Πόσο σημαντικό είναι το νερό χωρίς νιτρικά

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι τα νιτρικά υπάρχουν και στα τρόφιμα, αλλά στην περίπτωση αυτή αποβάλλονται πιο εύκολα από το πεπτικό σύστημα, κάτι που δεν συμβαίνει στον ίδιο βαθμό με το πόσιμο νερό, όπου η ύπαρξή τους θεωρείται πιο επιβαρυντική, επειδή μέσω του νερού διοχετεύονται σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού.

Στην έγκυρη βάση ιατρικών δεδομένων Pubmed υπάρχουν 345 δημοσιεύσεις που αποδεικνύουν πόσο επιβλαβή είναι τα νιτρικά στην υγεία όταν εμπεριέχονται στο πόσιμο νερό.

Τα αρνητικά αποτελέσματα περιλαμβάνουν το σύνδρομο κυάνωσης των βρεφών (βρεφική μεθαιμοσφαιριναιμία) – ένα πρόβλημα πιο έντονο στις αγροτικές περιοχές -, προβλήματα στον νωτιαίο μυελό, σχιστίες (π.χ. λαγόχειλο) και δυσπλασία των άκρων (δυσμελία) σε νεογέννητα, καθώς και προβλήματα στον μεταβολισμό, ιδίως στον θυρεοειδή αδένα και στο κυκλοφορικό σύστημα. Επίσης τα νιτρικά έχουν συσχετιστεί στατιστικά με την αύξηση του κινδύνου καρκινογένεσης.

Για τους παραπάνω λόγους 7 χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία και Τσεχία) έχουν εκδώσει Δημόσια Σύσταση για ένα εξειδικευμένο επιτρεπόμενο όριο νιτρικών όταν αυτό αφορά την κατανάλωση από τα βρέφη, τις εγκυμονούσες και τις θηλάζουσες. Ενώ το όριο για τους ενήλικες είναι 50mgr/L για τα βρέφη και τις εγκυμονούσες είναι έως 10mgr/L.

Με δεδομένο ότι το 70% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό και τα νερά με νιτρικά συνιστάται να αποφεύγονται για το καλό της υγείας μας, η φυσική και πλέον αγνή επιλογή που απομένει είναι ένα ποιοτικό νερό με φυσικά μεταλλικά στοιχεία στο οποίο δεν ανιχνεύονται νιτρικά.

Για το καλό της υγείας μας οφείλουμε να αναζητήσουμε και να καταναλώνουμε νερό που αναβλύζει από αγνές πηγές στο έδαφος και το υπέδαφος των οποίων δεν συγκεντρώνονται επικίνδυνα νιτρικά ή έστω η συγκέντρωσή τους είναι απειροελάχιστη και δεν εγκυμονεί καμία ανησυχία για την υγεία.

Το ευτύχημα είναι ότι στην Ευρώπη υπάρχουν περιοχές με δάση ανέγγιχτα από τον άνθρωπο και πηγές από τις οποίες αναβλύζει το πιο αγνό νερό χωρίς ίχνος νιτρικών. Οι πηγές αυτές βρίσκονται στα Καρπάθια όρη!

 

AQUA Carpatica: Νερό χωρίς νιτρικά

Στα Καρπάθια όρη βρίσκονται οι πιο αγνές πηγές απ’ όπου αναβλύζει ποιοτικό νερό χωρίς νιτρικά (το Φυσικώς Ανθρακούχο) που προσφέρει απολαυστική γεύση και υγεία σε όλη την οικογένεια. Πρόκειται για το AQUA Carpatica.

Το AQUA Carpatica είναι ένα «θαύμα της παρθένας φύσης» καθώς οι πηγές, τόσο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού, όσο και του Φυσικώς Ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού πληρούν όλα τα κριτήρια ποιότητας ενός άξιου και ιδιαίτερα καλού φυσικού νερού.

 

Το AQUA Carpaticaείναι το μόνο νερό στον κόσμο χωρίς νιτρικά (ανθρακούχο) και σχεδόν μηδενικά νιτρικά (φυσικό μεταλλικό).

Είναι μοναδικό στο είδος του και αποτελεί ιδανική επιλογή για παιδιά και εγκύους, αλλά και μια ουσιαστική λύση για όσους προσέχουν την υγεία τους. Η γεύση του είναι απαλή, βελούδινη, χωρίς καμία επίγευση.

Tο Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica, αποτελούν ένα αγνό, πλούσιο σε φυσικά μεταλλικά στοιχεία, με ισορροπημένο pH νερό, για τους λάτρεις ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Ένα θαύμα της παρθένας φύσης που αξίζει να δοκιμάσουμε εμείς και τα παιδιά μας.

 

Πηγή:  ygeiamou.gr

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου