Διονύσης Ζάχος: Φωτογραφίζεται για το πρότζεκτ «Σπάστε τη Σιωπή» και συγκινεί

ζάχος

Μια νέα φωτογράφηση   έκανε ο ηθοποιός Διονύσης Ζάχος  για λογαριασμό της νέας καμπάνιας για την εξάλειψη της βίας που ξεκίνησε το ipanic.eu

Έχοντας τη γραβάτα  ως σύμβολο καθωσπρεπισμού για κάποιους και φαλλικό σύμβολο για άλλου, ο φωτογράφος  με το αξεσουάρ θέλει να τονίσει τον ανδρισμό που  στις μέρες κλονίζεται όσο ποτέ από την τοξική αρρενωπότητα.

Στην καμπάνια φωνογραφήθηκαν πρόσωπα από πολλούς χώρους ενώ  κάτω από τη φωτογραφία του Διονύση Ζάχου φιλοξενείται  ένα απόσπασμα από το θεατρικό έργο “Άνθρωπο με είπανε” της Στέβης Κούβαρη Μπουζιάνη όπου πρωταγωνίστησε το 2021, με το οποίο επέλεξε να στείλει  το μήνυμα του :

ζάχος

“Θύμα η θύτης; Σαν ένας ασθενής της ψυχής που τον δυνάμωσε – εξασκώντας… τον έκανε όσα τον έφτιαξαν… από αδύναμος ο ίδιος… Δυνατός. Στην ίδια του την αδυναμία. Καθρέφτες άνθρωποι ο ένας στο είδωλο του άλλου στη σκέψη, με σκέψεις, μετά με πράξεις μας! Τι υλικό να είναι η εξουσία που γίνεται μαχαίρι, αστείο, πόνος ή γέλιο, καρπός η ότι άλλο δεν ξέρω….!

 

Μιλάμε. μιλάμε. μιλάμε… Με μια σιωπή που αν μιλήσει καταβροχθίζει όλες τις λέξεις! Φέρνοντας τις λέξεις να μην αρκούν.

 

Άδειασαν όλα, καρέκλες, τραπέζια, θέσεις, σκηνές, εμβαδό, σπίτια, κτίρια, τραίνα, σταθμοί. Εδώ σε ένα άδειο θέατρο θυμάμαι κάθε σημείο των ανθρώπων που πέρασαν για να κοιτάξουν στη σκηνή η για να ρίξουν το βλέμμα τους στην ταξιθεσία. Τρία κουδούνια δεν είναι απαραίτητα, ούτε καν ένα βήμα.

 

Με είπαν κίβδηλο, νάρκισσο πάθος, έρωτα, ταλέντο, άντρα, γυναίκα. Δεν με είπαν άνθρωπο.”.