Connect with us

Hi, what are you looking for?

Νέα

Δημήτρης Λάλος: Ο κακός «Μαθιός», ο ρόλος του μπαμπά, τα λαρισαϊκά και το καλύτερο κομπλιμέντο που έχει ακούσει

Για όλους και όλα μίλησε ο Δημήτρης Λάλος. Ο ηθοποιός που φέτος είναι η χρονιά του καθώς ξεχωρίζει για τον ρόλο του «Μαθιού» στον «Σασμό» ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Αυτός και ο άλλος». Ο ταλαντούχος ηθοποιός μίλησε για το ρόλο του κακού στη σειρά, για το πώς τον αντιμετωπίζει ο κόσμος αλλά και για την προσωπική του ζωή καθώς είναι νέος μπαμπάς.

«Είμαι καλό παιδί καταβάθος» είπε στην αρχικά απαντώντας στα πειράγματα των παρουσιαστών για τον κακό χαρακτήρα που έχει δείξει στη σειρά. «Είχα γνωρίσει την αναγνωρισιμότητα μέσα από το θέατρο. Το θέατρο όμως είναι πολύ περιορισμένο και σε χώρο και σε χρόνο… Ότι κάνεις κινηματογραφικά και τηλεοπτικά μπορεί να το δει και κάποιος σε επανάληψη. Από το σπίτι πάω στο θέατρο και το γύρισμα και το αντίστροφο οπότε δε συναντάω κανέναν. Ίσως στην Αττική Οδό να με χαιρετήσει κανείς. Στο σούπερ μάρκετ πάω αλλά εκεί με έχουν συνηθίσει», είπε ο ηθοποιός μιλώντας για την αναγνωρισιμότητα που εισπράττει μέσα από τον Σασμό και συνέχισε μιλώντας για τα μηνύματα που λαμβάνει από τον κόσμο λέγοντας: «Τα μηνύματα που παίρνω είναι φοβερά. Πολύ αστεία πολλές φορές. Χαίρομαι γιατί οι άνθρωποι αναγνωρίζουν την τέχνη μου. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω διαβάσει αρνητικά σχόλια. Για τον χαρακτήρα στη σειρά υπάρχουν αρνητικά επειδή είναι ένας μονόχνωτος άνθρωπος ο Μαθιός. Συνήθως λένε ότι δεν έπρεπε να το κάνεις έτσι αυτό».

Έχει κοινά σημεία με τον Μαθιό;

Στην ερώτηση αν ο Δημήτρης Λάλος έχει κοινά σημεία στον χαρακτήρα του με τον Μαθιό απάντησε: «Σε κάθε χαρακτήρα που προσεγγίζω ψάχνω να βρω εμένα που με αγγίζει. Αυτό είναι το επάγγελμά μου. Να μπω σε έναν ρόλο, να μεγεθύνω κάποια στοιχεία που δεν έχω και να μικρύνω κάποια άλλα δικά μου… Δεν ξέρω όμως τι γίνεται και ότι χαρακτήρα παίζω μου λένε “Σου πάει πολύ αυτός ο χαρακτήρας”, δεν ξέρω πως γίνεται αυτό. Το να είναι κάποιος σκληρός αλλά και ευαίσθητος όπως ο Μαθιός σε μένα είναι το αντίθετο, είμαι ένας ευαίσθητος άνθρωπος με σκληρά στοιχεία. Κατάγομαι από ένα χωριό της Ελασσόνας, που είναι ένας σκληρός τόπος. Ίσως λόγω αυτού να έχω και αυτά τα σκληρά στοιχεία. Οι γονείς μου ακόμα ζουν στη Γερμανία. Εκεί μεγάλωσα. Η μητέρα μου μεγάλωσε στο Βέλγιο, ο παππούς μου ήταν ανθρακωρύχος και θυμάμαι τις ιστορίες που μου έλεγε».
Στη συνέχεια ο Δημήτρης Λάλος ανέφερε πως το ωραίο στο επάγγελμά του είναι ότι έχει τη δυνατότητα για κάποιες στιγμές να ζει αυτές τις διαφορετικές ζωές ενώ αποκάλυψε πως τα γένια τα άφησε μόνο γι΄αυτόν τον ρόλο.

 

Θεωρεί τον εαυτό του ωραίο;

Για τις εκδηλώσεις θαυμασμού που λαμβάνει και αν θεωρεί τον εαυτό του ωραίο ο Δημήτρης Λάλος είπε: «Πιστεύω πως η γοητεία είναι διαφορετικό πράγμα από τη γοητεία. Η προσωπικότητα είναι αυτή που φέρνει την ομορφιά, το κάλλος. Το τι είμαστε είναι ένα χωράφι που θέλει κάθε μέρα όργωμα και αν δουλέψεις το μέσα σου είσαι και όμορφος, ευπαρουσίαστος. Υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία που εκμεταλλεύεται ένα ωραίο πρόσωπο και του αρκεί αυτό. Για τον εαυτό μου δεν πιστεύω ότι είμαι όμορφος. Οι εκδηλώσεις θαυμασμού που λαμβάνω τώρα είναι από όλο το φάσμα, γυναίκες, άντρες, παιδιά. Είχα συναντήσει μια γυναίκα Ρομά κάποια στιγμή και μου λέει, “εσύ είσαι ο Κρητικός έρωτας;” αυτό ήταν το πιο ωραίο που έχω ακούσει. Η Κρήτη με αγαπάει πάρα πολύ. Με περιμένουν πως και τι να πάω. Δε ξέρω αν πάω πως θα είναι αλλά νομίζω θα με αγκαλιάσουν. Από ότι έχω μάθει μας θεωρούν δικού τους ανθρώπους».

 

Ανταγωνισμός και τηλεθέαση

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο ηθοποιός αναφέρθηκε στον ανταγωνισμό και τα νούμερα τηλεθέασης με τον ίδιο να τονίζει πως δεν χαίρεται καθόλου όταν τα άλλα σίριαλ που παίζουν απέναντι δε πάνε καλά. «Δεν χαίρομαι καθόλου όταν δεν πάνε καλά οι “Αγριες Μέλισσες”. Για μένα το ιδανικό θα ήταν να είμαστε όλοι το ίδιο. Η μυθοπλασία θέλει στήριξη. Πρέπει να πάνε όλα καλά. Δεν χαίρομαι όταν κάτι που είναι απέναντι και είναι μυθοπλασία δε πάει καλά».

Παιδικά χρόνια

«Η ελληνική κοινότητα στο εξωτερικό είναι πολύ οργανωμένη. Βρισκόμαστε εκεί και ξαναβιώνουμε την Ελλάδα. Κάθε καλοκαίρι ήμουν στην Ελλάδα. Περιμέναμε πως και τι να τελειώσει το σχολείο για να γυρίσουμε πίσω… Είναι άλλη η νοοτροπία όσων πάνε τώρα στο εξωτερικό με τη θέλησή τους από τη νοοτροπία που είχαμε εμείς που πήγαμε ως παιδιά μεταναστών», είπε αναφερόμενος στα παιδικά του χρόνια ο Δημήτρης Λάλος.

 

 

Η σχέση με τον πατέρα του

Για τη σχέση με τον πατέρα του ο αγαπημένος ηθοποιός είπε: «Ο πατέρας μου είναι ο καλύτερός μου φίλος, ο σύμβουλός μου, ο πατέρας μου. Οι γονείς μου βλέπουν Σασμό κάθε μέρα. Όταν είπα στον πατέρα μου ότι θέλω να γίνω ηθοποιός μου είπε, “και εγώ ήθελα να γίνω τραγουδιστής”. Το ήθελε όντως γιατί ήταν πολύ καλός, ο παππούς μου ήθελε να τον πάει σε ωδείο αλλά δεν τον άφησε η γιαγιά μου».

Γιατί δεν πήγε σε σχολή υποκριτικής

Σε άλλο σημείο ο τηλεοπτικός Μαθιός εξήγησε γιατί επέλεξε να μην πάει σε κάποια σχολή υποκριτικής λέγοντας: «Δεν πήγα σε σχολή, ήταν συνειδητή απόφαση αυτή. Μπορεί να μην πήγα σε σχολή αλλά μαθήτευσα δίπλα στην Ελένη Σκώτη. Πέρασε από το μυαλό μου να πάω σε σχολή αλλά επειδή είχα τον χώρο μου, είχε μια πολύ καλή δασκάλα και μπορούσα να δουλεύω σε ένα δικό μου περιβάλλον αποφάσισα να αυτοεκπαιδεύσω τον εαυτό μου. Η βασική μου εκπαίδευση κράτησε δέκα χρόνια. Ενώ ήμουν επαγγελματίας ηθοποιός και έπαιζα, το πρωί πήγαινα για μάθημα».

 

Μάλιστα, ο Δημήτρης Λάλος αποκάλυψε πως όταν του δόθηκε το βραβείο Χορν είχαν αναγκαστεί να αλλάξουν το καταστατικό μιας και μέχρι τότε το συγκεκριμένο βραβείο δινόταν μόνο σε ηθοποιούς που είχαν τελειώσει κάποια σχολή. Προκειμένου λοιπόν να το δώσουν σε εκείνον το άλλαξαν.

«Όπως κάθε επαγγελματίας έτσι και εγώ, αφιερώνομαι σε αυτό που κάνω ως πρωταθλητής. Πρέπει να ενημερώνομαι, να διαβάζω, να προσπαθώ, να γίνομαι συνεχώς καλύτερος» είπε σε άλλο σημείο και συνέχισε δηλώνοντας με χιούμορ: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχω καταστρώσει την καριέρα μου. Έχω κλείσει σχέδια, δουλειές, τα πάντα μέχρι το 2026».

Για τον Δημήτρη Λάλο, το πιο έξυπνο πράγμα που θεωρεί ότι έχει κάνει στην καριέρα του είναι το γεγονός πως την έχει πάρει σοβαρά.

Μίλησε ακόμα για την απόφασή του μετά τον ρόλο του στην ταινία «Καλαζάρ» πριν τρία χρόνια να σταματήσει να τρώει κρέας ενώ εξήγησε πως η ζωή του είναι λιτή και παρόλο που τα χρήματα τα θεωρεί αναγκαία δεν πιστεύει πως είναι κάτι που πρέπει να ορίζει τη ζωή μας.

 

Καταγγελίες και metoo

Για τις καταγγελίες κατά συναδέλφων του σκηνοθετών είπε: «Για μένα τα όρια αυστηρότητας και βιαιότητας είναι πολύ ξεκάθαρα. Το να είναι ένας σκηνοθέτης πολύ αυστηρός με τους ηθοποιούς του και να τους βασανίζει για να βγάλουν το αποτέλεσμα είναι old school… Εγώ θέλω με τους συνεργάτες μου να τους δίνω φως, δύναμη…Εγώ ήμουν τυχερός γιατί μεγάλωσα στο δικό μου θέατρο, στη δική μου θεατρική οικογένεια… Σαν δάσκαλος, επειδή έχω μια αυστηρή φυσιογνωμία προσπαθώ να είμαι πάντα πολύ γλυκός».

Ως πατέρας θα κάνω όλα τα λάθη που υπάρχουν
Για τον ρόλο του ως μπαμπάς ανέφερε: «Όταν γεννιέται ένα παιδί και γίνεσαι πατέρας νομίζω περνάς από διάφορες φάσεις. Βλέπω γονείς που έχουν μεγαλύτερα παιδιά και λέω “τι με περιμένει”…. Ως πατέρας θα κάνω όλα τα λάθη που υπάρχουν. Τα έχω ξεκινήσει από την πρώτη μέρα και συνεχίζω να κάνω λάθη, είναι λες και βάζω τα δυνατά μου να κάνω λάθη… Προσπαθώ να μην της κάνω τόσα δώρα αλλά φτιάχνουμε χειροποίητα πράγματα. Είμαι ενεργός μπαμπάς από την πρώτη στιγμή».

Ενώ για το πως είναι έξω από τη δουλειά του ο Δημήτρης Λάλος εξομολογήθηκε: «Στον ελεύθερο χρόνο μου, ασχολούμαι με τη δουλειά μου. Αγαπώ τη δουλειά μου, είναι παράλληλα και το χόμπι μου. Όταν κάνω διακοπές προσπαθώ να βρεθώ κάπου που δεν έχει ρεύμα, να συντονιστώ λίγο με τη φύση… Δεν βλέπω ποδόσφαιρο, εντάξει όταν έχει Μουντιάλ και βλέπει όλος ο κόσμος βλέπω, τότε μου αρέσει. Αν βρίσω το κάνω εν μέσω πλάκας και αστείου… Δεν έχει νόημα να θυμώνεις, να χτυπήσεις τη γροθιά στο τραπέζι. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χτυπήσεις».

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου