Connect with us

Hi, what are you looking for?

Νέα

7 σνακ χαμηλά σε θερμίδες για να συνοδεύσεις το κρασί σου

Είναι η περίοδος των Χριστουγέννων, έξω έχει τσουχτερό κρύο και εσύ κάθεσαι μπροστά από το τζάκι βλέποντας την αγαπημένη σου ταινία και πίνοντας το αγαπημένο σου κρασί. Ενώ απολαμβάνεις το κρασί σου σκέφτεσαι ότι πεινάς και θα ήθελες με κάτι να το συνοδέψεις χωρίς να επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με περιττά λιπαρά και πολλές θερμίδες, καθώς προσέχεις τη σιλουέτα σου.

Ακολουθούν κάποιες ιδέες για σνακ με χαμηλές θερμίδες που θα σου δώσουν μια έξτρα νότα απόλαυσης καθώς πίνεις το αγαπημένο σου κρασί, είναι γευστικές και δε θα σε γεμίσουν με ενοχές.

 

#1 Ψητή πατάτα με φρέσκα λαχανικά
Χαράσσουμε μια πατάτα στα τέσσερα και την ψήνουμε στον φούρνο μαζί με τη φλούδα. Κάτω από την ψητή πατάτα μπορούμε να ψιλοκόψουμε ντομάτα, καρότο, άνηθο, μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι.

#2 Καπνιστός σολομός με τυρί κρέμα light
Εάν επιθυμούμε ένα πιο γκουρμέ σνακ με λιγότερες από 100Kcal μπορούμε να αλείψουμε μια κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά σε 2 φέτες σολομού και να τις τυλίξουμε σε ρολό.

#3 Σκληρά τυριά
Μία all time classic επιλογή για τους λάτρεις του κόκκινου ξηρού κρασιού. Η παρμεζάνα και η κεφαλογραβιέρα αποτελούν δύο πολύ καλές επιλογές. Μπορούμε να τα κόψουμε σε μικρά κυβάκια και να περάσουμε οδοντογλυφίδες για να ελέγξουμε την ποσότητα.

#4 Γαλοπούλα
Από τα σνακ που συνοδεύουν το κρασί δε θα μπορούσε να λείπει η γαλοπούλα, βραστή ή καπνιστή , ένα αλλαντικό με χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες.

#5 Sticks λαχανικών με σπιτικό ντιπ γιαουρτιού
Κόβουμε σε λωρίδες καρότα, αγγούρια, σέλερι, πολύχρωμες πιπεριές και οποιοδήποτε άλλο λαχανικό μας αρέσει. Τα συνοδεύουμε με ένα ντιπ από γιαούρτι χαμηλών λιπαρών για έξτρα απόλαυση.

#6 Σταφύλια
Προτιμάμε τα κόκκινα σταφύλια με το γλυκό κρασί και τα πράσινα με πιο ελαφρύ κρασί

#7 Τσιπς παρμεζάνας
Τρίβουμε την παρμεζάνα και την τοποθετούμε στον φούρνο σχηματίζοντας κύκλους και αφήνοντας ένα περιθώριο μεταξύ τους για να μην κολλήσουν. Προσθέτουμε πιπέρι ή ρίγανη ή πάπρικα (όχι όλα μαζί) και τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.

Τα παραπάνω σνακ δε θα σας βάλουν σε καθόλου κόπο και είναι εδώ για να ξετρελάνουν τόσο εσάς όσο και τους καλεσμένους σας!
Καλή απόλαυση!

 

Πηγή: ladylike.gr

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου