Connect with us

Hi, what are you looking for?

Νέα

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να φοράς κραγιόν όταν έχεις σκασμένα χείλη

Το κραγιόν είναι ένα από τα δημοφιλέστερα (αν όχι το δημοφιλέστερο) προϊόν μακιγιάζ του γυναικείου νεσεσέρ. Οι πωλήσεις αυτού του beauty item φέρνουν δισεκατομμύρια στα ταμεία των brands και πως θα γινόταν να είναι διαφορετικά τα πράγματα, όταν με μια μόνο κίνηση, τα χείλη αποκτούν το χρώμα που θέλεις, ενώ παράλληλα βελτιώνεται το σχήμα και ο όγκος τους. Υπάρχει όμως λόγος για να σταματήσεις να φοράς κραγιόν;

Σύμφωνα με τη δερματολόγο Dr. Cybele Fishman από τη Νέα Υόρκη, θα πρέπει να αποφεύγεις πάντοτε αυτό το προϊόν όταν τα χείλη είναι σκασμένα και εμφανίζουν ξηρότητα, καθώς μπορεί να επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση τους, καθώς δεν έχουν όλα τα κραγιόν ενυδατικά συστατικά στις συνθέσεις τους.

Η Dr. Jessica Wu από το Los Angeles προσθέτει ότι ιδιαίτερα ένα κραγιόν που είναι πιο παλιό, είναι πιθανό να ερεθίσει περισσότερο το ευαίσθητο δέρμα των χειλιών. Αν ωστόσο θέλεις όσο τίποτε άλλο να εφαρμόσεις το αγαπημένο σου χρώμα κραγιόν, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις μια διαδικασία περιποίησης πριν από τη χρήση. Συγκεκριμένα, οι παραπάνω δερματολόγοι προτείνουν να κάνεις απολέπιση, να απλώσεις λίγη ποσότητα lip balm, να πίνεις πολύ νερό και να σταματήσεις το συνήθειο να γλείφεις τα χείλη, γιατί τα ξηραίνεις περισσότερο.

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00