Λιάγκας σε Περρή: Εγώ που εμβολιάστηκα είμαι μακάκας;

Λιάγκας

Αιτία της διένεξής τους ήταν το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών και κυρίως το πρόστιμο των 100 ευρώ τον μήνα για όποιον δεν το κάνει.

 

Τι είπε ο κ. Περρής

Ο κ. Περρής, ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος έχει εμβολιαστεί, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την επιβολή προστίμου, καθώς -όπως είπε- υπάρχουν άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που ζουν απομονωμένοι σε χωριά και δεν ξέρουν καν τι είναι κορωνοϊός. Οι άνθρωποι αυτοί, εξήγησε, θα δουν τις συντάξεις τους μειωμένες χωρίς να γνωρίζουν τον λόγο.

Τον κατηγόρησε για λαϊκισμό

Άμεση ήταν η αντίδραση του δημοσιογράφου και παρουσιαστή, ο οποίος φανερά εκνευρισμένος μίλησε για λαϊκισμό.

«Το πας λαϊκίστικα, ενώ έχει δίκιο σε αυτό που λες. Πας να διεγείρεις το συναίσθημα και είναι λάθος τοποθέτηση και δεν το περίμενα από εσένα. Ο Μητσοτάκης δεν τους σκέφτηκε αυτούς τους ανθρώπους; Όλοι οι αντιεμβολιαστές μιλάνε για διχασμό. Και εγώ διαφωνώ με τα 100 ευρώ. Να το πω. Όμως να πούμε και κάτι άλλο. Εγώ που εμβολιάστηκα και που σκέφτομαι να εμβολιάσω και τα ανήλικα παιδιά μου, είμαι μ@κ@κ@ς; Επειδή έχω παρέες και μου λένε μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Να δούμε τι θα πάθετε εσείς που εμβολιαστήκατε, χαχαχα. Και αν δεν πάθετε τίποτα θα εμβολιαστούμε κι εμείς». Σώπα ρε μεγάλε! Τι είμαι εγώ και τα παιδιά μου, πειραματόζωο; Δηλαδή, συγγνώμη, γιατί εγώ να βάλω σε κίνδυνο την υγεία μου και τα παιδιά μου για το κοινωνικό σύνολο και ο άλλος να μου πει ότι τον πειράζει το κατοστάρικο. Να πάω εγω να δώσω τα 100 ευρώ στη γιαγιά στο χωριό αν δεν έχει τα λεφτά. Αλλά το λέει και αυτός που έχει λεφτά και πάει και αγοράζει πλαστά πιστοποιητικά» δήλωσε εμφανώς ταραγμένος ο Γιώργος Λιάγκας.

«Θα μπορούσε να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση γι’ αυτούς που πηγαίνουν να νοσηλευτούν» ανταπάντησε ο Βαγγέλης Περρής, δήλωση που εξόργισε τον Γιώργο Λιάγκα.

«Αυτό είναι δικτατορία. Το ακούω και το πρωί στα ραδιόφωνα. Εκεί είναι Χίτλερ. Όποιος δεν έχει κάνει το εμβόλιο να μην πηγαίνει στην εντατική; Αυτό είναι δικτατορία. Είναι κοινό αγαθό η δημόσια υγεία. Δε μπορείς να του πεις “πλήρωσε από την τσέπη σου”» τόνισε.