Connect with us

Hi, what are you looking for?

Marketing

Δήμος Πειραιά: Διαγωνισμός 6,1 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Στήριξης της Επιχειρηματικότητας

Διαγωνισμός ύψους 6,1 εκατ. ευρώ προκηρύχτηκε για τη δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Στήριξης της Επιχειρηματικότητας (Κ.Σ.Ε.) του Δήμου Πειραιά, για τη στήριξη τής τοπικής επιχειρηματικότητας και την προώθηση τής ανάπτυξης των επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της «Γαλάζιας Οικονομίας» και υλοποίησης τής πρόσκλησης PIR009, με τίτλο: «Κέντρο Στήριξης της Επιχειρηματικότητας: Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική” 2014 – 2020». Προφορές υποβάλλονται μέχρι τις 20/05/2020 και ώρα: 10:00

 

Αναλυτικότερα, αντικείμενο της σύμβασης είναι η δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Στήριξης της Επιχειρηματικότητας (ΚΣΕ) του Δήμου Πειραιά για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και την προώθηση της ανάπτυξης των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της γαλάζιας οικονομίας. Το Κέντρο Στήριξης της Επιχειρηματικότητας αποτελεί μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής για τη Γαλάζια Ανάπτυξη. Ειδικότερα αποτελεί έναν τοπικό μηχανισμό-δομή για την οριζόντια στήριξη των επιχειρήσεων του Πειραιά με στόχο την ανάπτυξη, τη βελτίωση της λειτουργίας τους και την ενίσχυση της ικανότητας πρόσβασης σε νέες αγορές. Στο πλαίσιο λειτουργίας του ΚΣΕ προβλέπεται η στήριξη των επιχειρήσεων καθώς και η χορήγηση έμμεσων ενισχύσεων με τη μορφή παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης στις επιχειρήσεις του Δήμου Πειραιά προκειμένου να βελτιώσουν τη θέση τους στην αγορά και να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους.

 

 

Ειδικότερα, στο αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνονται:

 

 

1. Επιχειρησιακή λειτουργία του ΚΣΕ-Πειραιά και εξασφάλιση του φυσικού χώρου για τη φιλοξενία του, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Πειραιά.

 

2. Δημιουργία «κεντρικών» εργαλείων υποστήριξης της λειτουργίας του ΚΣΕ-Πειραιά και ιδίως βάση δεδομένων επιχειρήσεων, ιστοχώρος – διαδικτυακή πύλη του ΚΣΕ, υποδείγματα, πρότυπα και οδηγοί και εργαλεία που θα αξιοποιηθούν από τις επιχειρήσεις.

 

3. Παροχή οριζόντιων υπηρεσιών προς το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας του Δήμου Πειραιά η οποία περιλαμβάνει ενημέρωση και πληροφόρηση των επιχειρήσεων για μια σειρά θεμάτων (θέματα διαδικασιών και αρμοδιοτήτων, κανονιστικού περιβάλλοντος), δωρεάν παροχή προτυποποιημένων εργαλείων ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας (υποδείγματα, πρότυπα, οδηγοί), στοιχείων αγοράς, αποτελεσμάτων μελετών κ.α. και κατευθύνσεων για την αποτελεσματικότερη χρήση των εργαλείων και πληροφοριών που διατίθενται.

 

4. Λειτουργία «Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικότητας» βασική αρμοδιότητα του οποίου θα είναι η υποστήριξη του Δήμου Πειραιά στην εφαρμογή της Στρατηγικής Γαλάζιας Ανάπτυξης του Δήμου. Ο τομέας της γαλάζιας οικονομίας αποτελεί έναν από τους τρεις τομείς προτεραιότητας της ΠΣΕΕ και βασικό άξονα στον οποίο στηρίζεται η αναπτυξιακή δυναμική του Δήμου Πειραιά. Στο πλαίσιο αυτό το ΚΣΕ υποστηρίζει στην τεκμηρίωση και την παρακολούθηση της εφαρμογής της Στρατηγικής Γαλάζιας Ανάπτυξης και εισηγείται τυχόν διορθωτικές ενέργειες και προσαρμογές. Παράλληλα το Παρατηρητήριο θα παρακολουθεί θεσμικά και διαδικαστικά θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα με έμφαση στη γαλάζια οικονομία, θα εκπονεί στοχευμένες μελέτες και έρευνες σε θέματα στρατηγικής σημασίας για τις επιχειρήσεις του Δήμου Πειραιά και για τους κύριους κλάδους της γαλάζιας οικονομίας προκειμένου να παρέχει αξιόπιστη και έγκυρη πληροφόρηση.

 

 

5. Σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων προβολής και επικοινωνίας της λειτουργίας και των υπηρεσιών που παρέχει το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό θα διαμορφωθεί και υλοποιηθεί κατάλληλο στρατηγικό πλάνο προβολής του Κέντρου Στήριξης και των σχεδιαζόμενων δράσεών του, περιλαμβάνοντας τους στόχους και το πρόγραμμα των ενεργειών προβολής.

6. Ένα ολοκληρωμένο πλέγμα δράσεων συνεκτικής υποστήριξης των επιχειρήσεων που εστιάζει στην ενδυνάμωση της ικανότητάς τους, προκειμένου να αξιοποιήσουν νέες ιδέες και να ενισχύσουν την επιχειρηματικότητά τους, έτσι ώστε να διατηρήσουν / επεκτείνουν / αναβαθμίσουν την επιχείρηση στους κλάδους της ΠΣΕΕ και ειδικότερα της Γαλάζιας Οικονομίας. Οι εν λόγω επιχειρήσεις θα καλούνται μέσω ανοιχτής πρόσκλησης προκειμένου να τους παρασχεθούν εξειδικευμένες υπηρεσίες επιχειρηματικότητας. Οι υπηρεσίες αυτές θα περιλαμβάνουν:

•Διάγνωση αναγκών της επιχείρησης, η οποία περιλαμβάνει εξέταση της εκάστοτε επιχείρησης και διάγνωση των αναγκών της σε συνάρτηση με τις ανάγκες που διατύπωσε στην αίτησή της προκειμένου να προσδιοριστεί το βέλτιστο «πακέτο υποστήριξης».

•Συμβουλευτική υποστήριξη με την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας το περιεχόμενο των οποίων προσδιορίζεται με βάση τα αποτελέσματα της διαγνωστικής αναγκών και τις ανάγκες της επιχείρησης. Η συμβουλευτική υποστήριξη μπορεί να περιλαμβάνει υπηρεσίες επιχειρηματικού σχεδιασμού, κατάρτιση επενδυτικού σχεδίου, ανάλυση αγοράς, σχέδιο marketing, υπηρεσίες εξεύρεσης χρηματοδότησης και υποβολής προτάσεων χρηματοδότησης με έμφαση σε δράσεις κρατικών ενισχύσεων

Στο πλαίσιο του έργου θα λάβουν υποστήριξη συνολικά κατ’ ελάχιστον 400 επιχειρήσεις εκ των οποίων κατ’ ελάχιστον 250 επιχειρήσεις θα λάβουν εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη και κατ’ ελάχιστον 150 επιχειρήσεις θα λάβουν οριζόντιες υπηρεσίες υποστήριξης.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες κατατάσσονται στους ακόλουθους κωδικούς του Κοινού Λεξιλογίου δημοσίων συμβάσεων (CPV):

•79300000-7: Έρευνα αγοράς και οικονομική έρευνα δημοσκοπήσεις και στατιστικές •79400000-8: Υπηρεσίες παροχής γενικών επιχειρηματικών συμβουλών και συμβουλών σε θέματα διαχείρισης

Η διάρκεια της σύμβασης ανέρχεται σε 3 έτη (36 μήνες) και ο προϋπολογισμός του έργου, όπως σημειώθηκε, ανέρχεται στο ποσό των €6.100.000,00 συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% (προϋπολογισμός χωρίς Φ.Π.Α.: €4.919.354,84 + Φ.Π.Α.: €1.180.645,16

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00