Connect with us

Hi, what are you looking for?

Μονοτυπία

Το μήνυμα από το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Εκδόσεων

** Μεταξύ 12 και 14 Μαίου πραγματοποιήθηκε στην Βιέννη ένα Ευρωπαίκό Συνέδριο Εκδόσεων για να τιμηθούν εκδόσεις,δημοσιοράφοι και sites. Συμμετείχε βεβαίως και η Ελλάδα η οποία εκ των συμπερασμάτων των ομιλητών, προέκυψε ότι καλόν θα ήταν να …μην συμμετείχε. Για τον απλό λόγο ότι ατην αξιολόγηση της ελευθερίας του Τύπου η χώρα μας αναδείχθηκε παράδειγμα προς αποφυγήν.

** Υπήρξε αναφορά σε συγκεκριμένες χώρες διότι οι σύνεδροι δεν ήθελαν να αοριστολογούν. Και οι χώρες αυτές στις οποίες η ελευθερία του Τύπου διακυβεύεται από τους πολιτικούς, ήταν η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Ιταλία.  

** Δεν είναι τυχαίο ότι η χώρα μας αναδεικνύεται σε αρνητικό παράδειγμα επί των ημερών της αριστερής διακυβέρνησης. Δεν έχει περάσει απαρατήρητο αυτό διεθνώς καθώς δημοσιοποιούνται λ.χ. οι απειλές κατά δημοσιογράφων από κυβερνητικά στελέχη, όπως π.χ. ο κ.Πολάκης.

** Η ελευθερία του λόγου και της σκέψης για τους νεοκομμουνιστές βασίζεται στην πιστή εφαρμογή των σχετικών αντιλήψεων του Λένιν. Ο οποίος πίστευε ότι η ελευθερία είναι τόσο πολύτιμη, ώστε πρέπει να δίδεται σε…μερίδες.

** Η έντονη κριτική που ασκείται  στα κυβερνητικά πεπραγμένα, θεμελιωμένη πάντα με στοιχεία ενοχλεί ην κυβέρνηση. Διότι μεταφέρεται στην κοινή γνώμη μια πραγματικότητα την οποία πολλές φορές η κυβέρνηση θέλει να την καταστήσει αόρατη.

**Η κυβέρνηση προτιμάει την …διαφήμιση κατα τον ορισμό που έδωσε στην είδηση, ο ιδρυτής μίας ιστορικής και εμβληματικής εφημερίδας, των TIMES του Λονδίνου. Είδηση είναι αυτό που κάποιος σε κάποια στιγμή δεν θέλει να αποκαλυφθεί. Όλα τα άλλα είναι …διαφήμιση.

 

**Η κυβέρνηση αρνείται να αντιληφθεί οτι τα ΜΜΕ δεν αποτελούν διαφημιστικές εταιρίες του έργου της. Και δεν αποτελούν διαφημιστική εταιρία καμμιάςκυβέρνησης, δεδομένου ότι πελάτες τους είναι η κοινωνία και όχι το πολιτικό σύστημα. Στην κοινωνία  αυτήν στηρίζονται και δεν είναι δυνατόν να κρύβουν την αλήθεια επειδή αυτή δεν είναι αρεστή στους εκάστοτε κυβερνώντες.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου