Το μήνυμα από το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Εκδόσεων

** Μεταξύ 12 και 14 Μαίου πραγματοποιήθηκε στην Βιέννη ένα Ευρωπαίκό Συνέδριο Εκδόσεων για να τιμηθούν εκδόσεις,δημοσιοράφοι και sites. Συμμετείχε βεβαίως και η Ελλάδα η οποία εκ των συμπερασμάτων των ομιλητών, προέκυψε ότι καλόν θα ήταν να …μην συμμετείχε. Για τον απλό λόγο ότι ατην αξιολόγηση της ελευθερίας του Τύπου η χώρα μας αναδείχθηκε παράδειγμα προς αποφυγήν.

** Υπήρξε αναφορά σε συγκεκριμένες χώρες διότι οι σύνεδροι δεν ήθελαν να αοριστολογούν. Και οι χώρες αυτές στις οποίες η ελευθερία του Τύπου διακυβεύεται από τους πολιτικούς, ήταν η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Ιταλία.  

** Δεν είναι τυχαίο ότι η χώρα μας αναδεικνύεται σε αρνητικό παράδειγμα επί των ημερών της αριστερής διακυβέρνησης. Δεν έχει περάσει απαρατήρητο αυτό διεθνώς καθώς δημοσιοποιούνται λ.χ. οι απειλές κατά δημοσιογράφων από κυβερνητικά στελέχη, όπως π.χ. ο κ.Πολάκης.

** Η ελευθερία του λόγου και της σκέψης για τους νεοκομμουνιστές βασίζεται στην πιστή εφαρμογή των σχετικών αντιλήψεων του Λένιν. Ο οποίος πίστευε ότι η ελευθερία είναι τόσο πολύτιμη, ώστε πρέπει να δίδεται σε…μερίδες.

** Η έντονη κριτική που ασκείται  στα κυβερνητικά πεπραγμένα, θεμελιωμένη πάντα με στοιχεία ενοχλεί ην κυβέρνηση. Διότι μεταφέρεται στην κοινή γνώμη μια πραγματικότητα την οποία πολλές φορές η κυβέρνηση θέλει να την καταστήσει αόρατη.

**Η κυβέρνηση προτιμάει την …διαφήμιση κατα τον ορισμό που έδωσε στην είδηση, ο ιδρυτής μίας ιστορικής και εμβληματικής εφημερίδας, των TIMES του Λονδίνου. Είδηση είναι αυτό που κάποιος σε κάποια στιγμή δεν θέλει να αποκαλυφθεί. Όλα τα άλλα είναι …διαφήμιση.

 

**Η κυβέρνηση αρνείται να αντιληφθεί οτι τα ΜΜΕ δεν αποτελούν διαφημιστικές εταιρίες του έργου της. Και δεν αποτελούν διαφημιστική εταιρία καμμιάςκυβέρνησης, δεδομένου ότι πελάτες τους είναι η κοινωνία και όχι το πολιτικό σύστημα. Στην κοινωνία  αυτήν στηρίζονται και δεν είναι δυνατόν να κρύβουν την αλήθεια επειδή αυτή δεν είναι αρεστή στους εκάστοτε κυβερνώντες.