Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Πάνω από 50 εκατ. η συνολική ζηµιά στο κανάλι Open

Καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις του Ιβάν Σαββίδη, σε σχέση με την παρουσία του στο μιντιακό τοπίο, φαίνεται ότι παίζουν οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή.  Συγκεκριμένα, και όπως αναφέρουν άνθρωποι που συνομιλούν με τον ομογενή επιχειρηματία, στην ορατή πλέον εκδοχή του εκλογικού διασυρμού του Τσίπρα, μπορεί να δούμε τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Open και της εφημερίδας «Εθνος» ακόμη και να αποεπενδύει από τον χώρο των media. 

Ηδη άλλωστε, όπως αναφέρει το «Secret», είναι διάχυτος ο προβληματισμός και έχει να κάνει κυρίως με τη ζημιά που θα κληθεί να πληρώσει, για να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά το Open. 

Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες τα νούμερα, το ποσό που θα κληθεί να καταβάλει ο κ. Σαββίδης ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της δόσης των 3,5 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στην απόκτηση της άδειας. 

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ φαίνεται αποφασισμένος να κλείσει και το ημερήσιο «Εθνος», χωρίς να αποκλείεται να φύγει οριστικά από τις εκδόσεις. Μάλιστα, είχε αποφασιστεί η εφημερίδα να κλείσει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, ωστόσο μετά την ανακοίνωση των βουλευτικών εκλογών φαίνεται ότι υπάρχει αίτημα από την πλευρά της κυβέρνησης για παράταση του βίου του ημερήσιου «Εθνους». 

Πάντως, εκείνο που σημειώνουν ακόμη και οι πλέον αδαείς είναι ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει απολύτως κανέναν λόγο να συντηρεί Μέσα Ενημέρωσης από τα οποία θα χάνει, στην καλύτερη, 50 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Οπως αναφέρθηκε και παραπάνω, καθοριστικό ρόλο στην απόφαση για ολική οπισθοχώρηση από τα media αναμένεται να παίξει το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου