Connect with us

Hi, what are you looking for?

Μονοτυπία

Οι «σφουγγοκολλάριοι» της κυβέρνησης  δημοσιογράφοι

** Την περασμένη Κυριακή, μαζί με την εφημερίδα το ΒΗΜΑ μοιράστηκε ένα ενδιαφέρον βιβλίο, το περιεχόμενο του οποίου έχει αποτελέσει αγαπημένο θέμα της στήλης. Το βιβλίο έχει ως αντικείμενο την δημόσια τηλεόραση και έχει τίτλο, «Η ΕΡΤ εν τάφω». Τίτλος που περιγράφει απόλυτα την πραγματικότητα στο δημόσιο αυτό Μέσο Ενημέρωσης και που προλέγει και το μέλλον του αν δεν αλλάξει, όχι μόνο  η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και αν δεν υποπέσουν οι διάδοχοί της στα ίδια εγκληματικά λάθη.

** Για να χρησιμοποιήσουμε την πρόσφατα αγαπημένη έκφραση του πρωθυπουργού μας, είναι «ανατριχιαστικά επίκαιρη» η περιγραφή των όσων αναφέρονται στο συγκεκριμένο βιβλίο, για τους «σφουγγοκολλάριους» της κυβέρνησης  δημοσιογράφους, για «τσιράκια» υπουργών, για ίντριγκες, για τεμπελχανάδες και για έναν όζοντα συνδικαλισμό που τον χρησιμοποίησε η κυβέρνηση για να διαφεντεύει την ΕΡΤ.

** Βεβαίως  γίνεται αναφορά και σε πολύ ικανά και ευσυνείδητα στελέχη της ΕΡΤ στα οποία θα μπορούσε να βασισθεί η εξυγίανση της δημόσιας τηλεόρασης.

** Ως ένα από τα χειρότερα παραδείγματα λειτουργίας ενός δημόσιου τομέα η ΕΡΤ, αποτελεί και το αποκαλούμενο, από τον συγγραφέα του βιβλίου και πολύπειρο στέλεχος επί σειράν ετών του MEGA, Σπύρο Κρίμπαλη, εξάμβλωμα του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού που αποτελεί πρόκληση για κάθε εργαζόμενο όχι μόνο στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στον δημόσιο.

** Κι αυτό διότι καθιερώνει  αργίες, όπως  τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής ως πολιούχου της περιοχής, διότι στο προάστιο αυτό βρίσκεται το Ραδιομέγαρο, άδεια τριών ωρών για όποιον έχει την ονομαστική του εορτή(!), τέσσερις επιπλέον  ημιαργίες που δεν υπάρχουν στον λοιπό δημόσιο τομέα κλπ. Το αποκορύφωμα: Πέντε μέλη του ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ απαλλάσσονται από κάθε εργασία ενώ ο νόμος προβλέπει απαλλαγή μόνον για έναν!

** Όπως υπογραμμίζεται, «το Ραδιομέγαρο  παρουσιάζεται ως ο ιδανικό σκηνικό μιας ιλαροτραγωδίας που ξεπερνά τα όρια του προσωπικού και αναδεικνύει γλαφυρά όψεις της εθνικής μας παθογένειας».

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου