Connect with us

Hi, what are you looking for?

Νέα

Δημοσκόπηση για εθνικές εκλογές: Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία

Κάλπη με ψήφους για τις Βουλευτικές Εκλογές 2015, στο 3ο Γυμνάσιο Περιστερίου, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015. Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται από τις 7 το πρωί η εκλογική διαδικασία. Οι κάλπες κλείνουν στις 7 το απόγευμα, ενώ πρώτη ασφαλή εκτίμηση του αποτελέσματος θα έχουμε λίγο μετά τις 9 καθώς τότε υπολογίζεται ότι θα έχει καταμετρηθεί το 10% των ψήφων της επικράτειας.. ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα για τις Βουλευτικές Εκλογές 2015. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία αλλά και το ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ αποτυπώνει νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό του tvxs.gr.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, το κυβερνών κόμμα δείχνει να «πληρώνει» τη Συμφωνία των Πρεσπών για την οποία η πλειοψηφία των πολιτών έχει εκφράσει την αντίθεσή του. Ειδικότερα, στους 13 νομούς της Μακεδονίας η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύεται στις 14,3 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι μόλις 4,2 μονάδων στους υπόλοιπους νομούς της χώρας.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 27,2% με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 20,7%. Τρίτο κόμμα, στην πρόθεση ψήφου, έρχεται το ΚΙΝΑΛ με 7,3% και τέταρτο το ΚΚΕ με 6,2%. Η Χρυσή Αυγή, εμφανίζει πτώση στα ποσοστά της, συγκεντρώνοντας 4,3%, γεγονός που ενδεχομένως να οφείλεται και στην ενίσχυση του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου (Ελληνική Λύση), το οποίο πιάνει πλέον το όριο του 3% για είσοδο στην επόμενη Βουλή. 

Αντίθετα εκτός Βουλής, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση,  μένουν τρία κόμματα που σήμερα βρίσκονται στο κοινοβούλιο: Η Ένωση Κεντρώων (2,2%), το ΠΟΤΑΜΙ (1,1%) και οι ΑΝΕΛ (0,3%). Ιδιαίτερα για τα δύο τελευταία η δημοσκοπική κατάρρευση είναι παταγώδης καθώς τα ποσοστά τους βρίσκονται στο όρια της εξαφάνισης.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, το 12,2% των ερωτηθέντων τονίζει ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει, το 4,6% τονίζει ότι θα ψηφίσει λευκό ή άκυρο, το 4% ότι δεν θα προσέλθει στις κάλπες, ενώ το 5,7% απαντά (Δεν ξέρω, δεν απαντώ ή άλλο).

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου