Connect with us

Hi, what are you looking for?

Νέα

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Όλο και πιο κοντά στην αυτοδυναμία η ΝΔ

Μεγάλη παραμένει η διαφορά –στις 8,4 μονάδες – ανάμεσα στη ΝΔ (28,4%) και στον ΣΥΡΙΖΑ (20%) στην πρόθεση ψήφου για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όταν η κυβέρνηση αποφασίσει την ημερομηνία διεξαγωγής τους, με την αξιωματική αντιπολίτευση να εστιάζει στο στόχο της αυτοδυναμίας.

Παράλληλα, η αναλογιστική κατανομή της αδιευκρίνιστης ψήφου «ανεβάζει» τη Νέα Δημοκρατία στο 36,8%, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο 26%, διαμορφώνοντας μια διαφορά μεγαλύτερη των δέκα μονάδων.

Αν αυτός ο συσχετισμός δυνάμεων δεν ανατραπεί το προσεχές διάστημα, διαμορφώνεται συνθήκη αυτοδυναμίας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο οποίος προηγείται παράλληλα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός (συγκεντρώνοντας 28% έναντι 18% του Αλέξη Τσίπρα) και παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 43% θετικές γνώμες.

 

 

Όπως δείχνει η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ο κεντρώος χώρος -ο οποίος παραδοσιακά αναδεικνύει κυβερνήσεις- τάσσεται με την πλευρά της Πειραιώς.

 

 

Ειδικότερα, στο ερώτημα για την αξιολόγηση της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανάλογα με την πολιτική τοποθέτηση φαίνεται ότι στον κεντρώο χώρο, η κυβέρνηση έχασε 6 μονάδες από τον Φεβρουάριο (από 20% κατέβηκε στο 14%). Το ίδιο διάστημα η ΝΔ κέρδισε 5 μονάδες θετικότερης αξιολόγησης από τους κεντρώους ψηφοφόρους και από το 19% ανέβηκε στο 24%.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00