Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Τα συνολικά χρέη του Mega στο Δημόσιο

Και ενώ έχουμε εισέλθει στην τελική ευθεία για τον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων του Mega, έχει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον να δει κανείς τα χρέη που έχει “αφήσει” η εταιρεία Τηλέτυπος προς το ελληνικό δημόσιο, πριν κληθεί να κατεβάσει ρολά. Οι οφειλές προς το δημόσιο σε συνδυασμό με τον υψηλό δανεισμό, ως γνωστόν οδήγησαν την επιχείρηση σε οικονομική ασφυξία, γεγονός που οδήγησε τους μετόχους να εγκαταλείψουν την προσπάθεια διάσωσης του καναλιού. Στην παρούσα φάση και ευρισκόμενοι μπροστά στην διαδικασία του πλειστηριασμού, σχεδόν καθημερινά αυξάνεται το ενδιαφέρον από επενδυτές που θα ήθελαν  να αποκτήσουν κυρίως την ταινιοθήκη του Mega.

 

Ανεξάρτητα όμως από τα παραπάνω αξίζει να σημειωθεί ότι η Τηλέτυπος ΑΕ (ιδιοκτήτρια εταιρεία του Mega)  συνεχίζει να χρωστάει στο δημόσιο οι απαιτήσεις του οποίου σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, ανέρχονται σε 33.927.742 ευρώ.

Από αυτά τα χρέη τα 28.787.385 είναι κεφάλαιο και τα υπόλοιπα  5.136.965 ευρώ,  προσαυξήσεις. Τα ποσά αυτά ενδέχεται να έχουν αυξηθεί.

Το ΕΦΚΑ απαιτεί από την Τηλέτυπος ποσό 8.770.847 ευρώ, από τα οποία τα 7.113.448 είναι προς το ΙΚΑ ΤΕΑΜ, 1.582.639 ευρώ προς το ΤΣΠΕΑΘ, ενώ 74.760 ευρώ αφορούν οφειλή προς το ΤΣΜΕΔΕ.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου