Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Στην «Νίκη Εκδοτική» το 50% της «Ίρις Εκτυπώσεις»

Μετά την απόκτηση του 39% του πρακτορείου διανομής «Άργος», η «Νίκη Εκδοτική» των αδελφών Σμυρνιωτάκη, προχώρησε αυτή τη βδομάδα και σε μια ακόμη επενδυτική κίνηση. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στις αρχές της βδομάδας, αγόρασε το 50% των μετοχών που είχε αποκτήσει πριν από περίπου δύο χρόνια, η Alter Ego του επιχειρηματία Ευάγγελου Μαρινάκη. Η κίνηση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει την φημολογία του τελευταίου διαστήματος που ήθελε την «Νίκη»  να σχεδιάζει την επέκτασή της και στον χώρο των εφημεριδομηχανών.

 

Με την απόκτηση του 50% της «Ίριδας» ο συγκεκριμένος στόχος επιτυγχάνεται και με το παραπάνω αφού αποτελεί κοινό μυστικό ότι η εκτυπωτική μονάδα που είχαν «χτίσει» οι Μπόμπολας – Ψυχάρης, βρίσκεται εκτός ανταγωνισμού, τόσο σε επίπεδο ποιότητας, όσο και σε επίπεδο τεχνικών δυνατοτήτων. Από την Τρίτη επί της ουσίας, ο Παντελής Σμυρνιωτάκης, έχει εισέλθει και επισήμως στην «Ίριδα», εξέλιξη που εκ των πραγμάτων δημιουργεί νέα δεδομένα στην αγορά των εκτυπώσεων.  

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος μεγαλομέτοχος του πιεστηρίου, σκοπεύει άμεσα να έρθει σε επαφή με τις τράπεζες, αναζητώντας βιώσιμη λύση για την «Ίριδα».  Μάλιστα, κάποιοι λένε ότι ο Σμυρνιωτάκης, έχει βρει επενδυτή που δείχνει διατεθειμένος να επενδύσει στην συγκεκριμένη μπίσνα. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και πέντε  (περίπου) μήνες, είχε αποφασίσει να νοικιάσει από την «Ίριδα» τις εμπορικές μηχανές, προκειμένου να τυπώνει τα περιοδικά και τα βιβλία, που παράγει κυρίως για τις εφημερίδες.

 

Παράλληλα με την αναζήτηση βιώσιμης λύσης για την υπερσύγχρονη εκτυπωτική μονάδα, τα αφεντικά της «Νίκης Εκδοτικής», δείχνουν διατεθειμένα να βγουν στην αγορά, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν πελάτες από τους ανταγωνιστές. Στο πλαίσιο αυτό σκοπεύουν να υλοποιήσουν μια άκρως ανταγωνιστική πολιτική, που λειτουργήσει ως δέλεαρ για τις εκδοτικές επιχειρήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά προβλήματα.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00