Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

8+1 τάσεις που διακρίνουμε από τις συλλογές Pre-Fall 2022

Η νέα μετάλλαξη Όμικρον που ταλανίζει την Ευρώπη έχει φυσικά επιπτώσεις και στον χώρο της μόδας και κατ’ επέκταση στις συλλογές που παρουσιάζονται ή πρόκειται να παρουσιαστούν τη νέα σεζόν. Οι Pre-Fall συλλογές 2022 όμως είναι εδώ, αν και πιο περιορισμένες από ποτέ, εμπνέοντας και ταυτόχρονα υποδεικνύοντας μας τις τάσεις που θα επικρατήσουν το φθινόπωρο του νέου έτους.

Και παρόλο που παραδοσιακά οι προ-φθινοπωρινές κολεξιόν αποτελούσαν μια ενδιάμεση σεζόν και αφορούσαν περισσότερο τις πωλήσεις παρά τις νέες τάσεις, η πανδημία μας υπέδειξε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η σεζόν αυτή λίγο διαφορετικά και με περισσότερη δημιουργικότητα, κάτι που ομολογουμένως χρειαζόμασταν όλοι.

Οι προτάσεις της pre-fall συλλογής 2022 περιστρέφονται γύρω από ζεστές υφές, χρώματα αλλά και σέξι μαύρα ρούχα, ενώ η αναβίωση της Υ2Κ μόδας συνεχίζει δυναμικά, τώρα και για τους άνδρες! Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν επίσης τα κομμάτια με στοιχεία αποδομημένου denim και τα περίεργα layerings.

Και αυτά είναι μόνο η αρχή. Η ανυπομονησία και ο ενθουσιασμός μας για τις ακόμη μεγαλύτερες και πιο εκκεντρικές ιδέες που θα παρουσιαστούν στις πασαρέλες του Φθινοπώρου – Χειμώνα 2022 τον επόμενο μήνα είναι τεράστια.

Denim on Denim

To denim πρωτοστατεί και αυτή τη σεζόν, με brands όπως Balenciaga, LouisVuitton, MM6 by Maison Margiela και άλλοι να επανεξετάζουν το πολυφορεμένο υλικό, χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές και δίνοντάς του νέα δομή ακόμη και συνδυαστικά με άλλα, πιο άνετα υφάσματα.

Cut outs

Η τάση που καθιέρωσε η νικήτρια του βραβείου LVMH Nensi Dojaka, παίρνει νέα μορφή στα χέρια των Donatella Versace, Kim Jones, Olivier Rousteing και Michele Ochs.

Puffy και fluffy

Οι χνουδωτές, fuzzy υφές και οι puffy σιλουέτες είναι η μεγαλύτερη είδηση των pre-fall συλλογών. Οι Jil Sander και Proenza Schouler τα ενσωματώνουν σε παντελόνια και slip-dresses, ενώ οι Christopher Rogers και Erdem αφοσιώνονται σε τρισδιάστατα παλτό με επιβλητικό χαρακτήρα.

Y2K για τα αγόρια

Η νοσταλγία για τη δεκαετία του ’00 στην γυναικεία ένδυση ήταν προφανής και συζητήθηκε πολύ. Τώρα, χάρη στον Kim Jones (Dior Men) και Demna Gvasalia (Balenciaga), σειρά έχουν οι ανδρικές κολεξιόν που γεμίζουν χαμηλοκάβαλα τζιν, αλυσίδες, oversized μπλούζες ακόμη και μικρά cardigans. Για να δούμε, ποιoι θα το τολμήσουν;

Ουράνιο τόξο

Τα έντονα χρώματα αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην καλή ψυχολογική λειτουργεία. Και ενώ μπορείτε πάντα να βασιστείτε στους Moschino και Christopher John Rogers για να ανεβάσουν τη διάθεσή σας, τώρα στο παιχνίδι μπαίνει και η Tory Burch με έντονα χρώματα που υπόσχονται να βελτιώσουν τη διάθεσή σας.

Tweed άγγιγμα

Τα two-piece κοστούμια που είδαμε τελευταία, φαίνεται να αντικαθίστανται από υπέροχα tweed σακάκια μαζί με φαρδιές φούστες ή δερμάτινα παντελόνια στις pre-fall συλλογές για άνετο αλλά ταυτόχρονα κομψό αποτέλεσμα.

Κόμποι και ντραπέ υφάσματα

Οίκοι και brands όπως οι Proenza Schouler, by Malene Birger, Lee Mathews και άλλοι βρίσκουν νέες ιδέες για minimal αλλά ταυτόχρονα υπέρκομψα looks κατάλληλα για όλες τις περιστάσεις, από Zoom Meetings μέχρι late night dinners, με τις knotted λεπτομέρειες και τις ντραπέ σιλουέτες να αποτελούν μία από τις αγαπημένες μας.

Skirts over pants

Η τάση αυτή δεν έχει να κάνει τόσο με την φούστα, όσο με το με τι θα επιλέξετε να την συνδυάσετε. Οι Balmain, Roberto Cavalli και Thom Browne έχουν συνδυάσει τέσσερα -ή περισσότερα- ρούχα στις ανδρικές τους εμφανίσεις για μια μακρόστενη σιλουέτα με ιδιόμορφη αίσθηση.

Μίνι φούστες και σορτς

Τα minis που είδαμε στις πασαρέλες Άνοιξη – Καλοκαίρι 2021 δεν πάνε πουθενά, τουλάχιστον για την ώρα, ενώ στα καταστήματα προστίθενται μίνι σορτς και φούστες από Gucci, Dior, Etro και Givenchy.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου