Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Το «τέλος» των Airpods; Γιατί επέστρεψαν στη μόδα τα ενσύρματα ακουστικά

Τα ταπεινά και «ρετρό» ενσύρματα ακουστικά επέστρεψαν στη μόδα τόσο για λόγους αισθητικής, όσο και για πρακτικούς λόγους.

Από τη μέρα που η Apple λάνσαρε τα ασύρματα ακουστικά της (Airpods) το 2016, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να τα αγοράσουν, γεγονός που γρήγορα μετέτρεψε το καινοτόμο αυτό προϊόν σε κάτι το mainstream.

Σύμφωνα με τον Guardian, τα Airpods είναι υπερβολικά διαδεδομένα για να θεωρούνται ακόμα κουλ, με πολλές νεαρές διασημότητες ήδη να τα απορρίπτουν όπως είναι η Bella Hadid και η Zoë Kravitz, που συχνά ποζάρουν φορώντας ενσύρματα ακουστικά, προβάλλοντας την grungy αισθητική «μην με ενοχλείτε» η οποία όπως υποστηρίζει η διευθύντρια του Digital Fairy, Natalia Christina, είναι η επιτομή του κουλ.

Πέρα από τους αισθητικούς λόγους, ωστόσο, υπάρχουν και αρκετοί πρακτικοί λόγοι για να επιλέξει κανείς τα πατροπαράδοτα ακουστικά, με πρώτο και καλύτερο το κόστος, καθώς η τιμή των Airpods ξεκινά από τα 125 ευρώ, για το παλαιότερο διαθέσιμο μοντέλο.

«Ένας επιπλέον λόγος που πολλοί αποφεύγουν τα ασύρματα ακουστικά, είναι η πιθανή ραδιενέργεια που ίσως να εκπέμπουν», προσθέτει ο Biz Sherbert μέσα από ένα βίντεο στο TikTok. (Αν και τα ακουστικά που λειτουργούν με Bluetooth εκπέμπουν ακτινοβολία, το FDA αναφέρει ότι δεν είναι επιβλαβής για τους ανθρώπους).

Φυσικά, το γεγονός ότι τα ακουστικά αυτά δεν συνδέονται μεταξύ τους, σημαίνει ότι ο κίνδυνος να τα χάσετε είναι σίγουρα αυξημένος, ενώ η ανάγκη φόρτισης που υπάρχει είναι ένας ακόμα μπελάς που πολλοί θέλουν να αποφύγουν.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου