Τα πιο κολακευτικά κουρέματα για γυναίκες άνω των 60

Ανάμεσα στη φυσικη υφή των μαλλιών σας και τις καθημερινές hair care συνήθειές σας, το να βρείτε το ιδανικό κούρεμα για εσάς είναι πραγματικά δύσκολο -ανεξαρτήτως ηλικίας. Αν προσθέσετε στην εξίσωση την αραίωση, την αλλαγή στο χρώμα και την ποιότητα της τρίχας, που είναι φυσικά επόμενα μετά τα 60, η επιλογή του κατάλληλου στιλ γίνεται πραγματικός άθλος. 

 

Ακολουθεί η πιο ενημερωμένη λίστα με τα πιο κομψά κουρέματα μετά τα 60, για να κάνετε την πιο κολακευτική επιλογή:

, Τα πιο κολακευτικά κουρέματα για γυναίκες άνω των 60

Layered Bob

Δεν υπάρχει πιο κομψό κούρεμα από το κλασικό καρέ. Αν δεν αγαπάτε τα ασύμμετρα ή τα blunt cuts, δοκιμάστε ένα καρέ με διακριτικό φιλάρισμα, που θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση πιο πλούσιων και voluminous μαλλιών.

, Τα πιο κολακευτικά κουρέματα για γυναίκες άνω των 60

Curtain Bangs

 

Τα curtain bangs, δηλαδή οι αφέλειες που χωρίζονται στη μέση, πλαισιώνοντας το πρόσωπο, είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις για φέτος. Με έμπνευση από τη δεκαετία του 1970, το συγκεκριμένο στιλ είναι εξαιρετικά ευέλικτο, καθώς ταιριάζει σε διάφορα μήκη μαλλιών και σχήματα προσώπου. Χαρίζει κίνηση και νεανικότητα σε κάθε γυναίκα, ενώ μπορεί να κρύψει και πολλά από τα σημάδια του χρόνου στην ώριμη επιδερμίδα.

 

, Τα πιο κολακευτικά κουρέματα για γυναίκες άνω των 60

Voluminous Pixie

 

Το pixie αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τις γυναίκες άνω των 60, λόγω του low maintenace χαρακτήρα του. Ένα ακόμα πλεονέκτημά του είναι πως αν σας απασχολεί η αραίωση των μαλλιών, το κοντό του μήκος δεν μπορεί να σας «προδώσει». Προτιμήστε τη σύγχρονη εκδοχή του με όγκο στις ρίζες.

 

, Τα πιο κολακευτικά κουρέματα για γυναίκες άνω των 60

Classic Lob

 

Το κλασικό καρέ στην κοντή, αλλά και στην μακριά εκδοχή του είναι το απόλυτο power haircut, το οποίο μπορεί να αναδείξει τόσο τη δυναμικότητα του χαρακτήρα σας, όσο και την κομψότητα του στιλ σας. Για να χαρίσετε κίνηση και όγκο στα μαλλιά σας, χρησιμοποιήστε ένα φαρδύ ψαλίδι για μπούκλες ή το σεσουάρ και μια στρογυλλή βούρτσα προκειμένου να δημιουργήσετε ένα blow out effect.

 

, Τα πιο κολακευτικά κουρέματα για γυναίκες άνω των 60

Side Bangs

 

Αν δεν είστε έτοιμη για μια μεγάλη αλλαγή, απλά ζητώντας layers και φράντζα από τον κομμωτή σας, μπορείτε να ανεώσετε την εμφάνισή σας, χαρίζοντας στα μαλλιά σας κίνηση. Για επιπλέον όγκο, αφού στεγνώσουν τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο χρησιμοποιήστε μια στρογγυλή βούρτσα και το σεσουάρ για να χωρίσετε τα μαλλιά σας σε τμήματα κι έπειτα  τυλίξτε τα γύρω από velcro rollers μέχρι να κρυώσουν.

 

, Τα πιο κολακευτικά κουρέματα για γυναίκες άνω των 60

Wispy Bangs

 

Όπως και τα curtain bangs, έτσι και οι αφέλειες σε κάθε εκδοχή τους, μπορούν να χαρίσουν νεανικότητα στην εμφάνισή σας, αλλά και να κρύψουν τις ρυτίδες έκφρασης στο μέτωπο και το πόδι της χήνας. Συνδυάστε τες με ένα sleek bob ή lob κι έχετε το πιο κομψό και κολακευτικό κούρεμα.

 

, Τα πιο κολακευτικά κουρέματα για γυναίκες άνω των 60

Medium Length

 

Ήρθε η ώρα να καταρριφθεί ο μύθος ότι οι γυναίκες άνω των 60 δεν μπορούν να αφήσουν τα μαλλιά τους μακριά. Αν δεν έχετε πρόβλημα αραίωσης, εμπνευστείτε από το στιλ της Julianne Moore και επιλέξτε ένα κούρεμα μεσαίου μήκους με πλαϊνή φράντζα, το οποίο πάντα δείχνει κομψό και ταυτόχρονα μοντέρνο.

Πηγή: Harper’s Bazaar